Αθλητισμός|28.02.2024 22:00

Πέρασε απ' τις Σέρρες ο ΠΑΟΚ που παρέμεινε σε απόσταση αναπνοής απ' την κορυφή

Newsroom

Ο ΠΑΟΚ έκανε τη... δουλειά στις Σέρρες και πήρε ένα πολύτιμο τρίποντο παραμένοντας σε απόσταση αναπνοής απ' την κορυφή της βαθμολογίας. Ο Δικέφαλος επικράτησε 2-0 του Πανσερραϊκού, πανηγύρισε τη δεύτερη σερί νίκη του και 18η εφετινή στο πρωτάθλημα και κράτησε τη διαφορά στο -1 απ' την ΑΕΚ.

Ο Κωνσταντέλιας έδωσε ξανά τη λύση σκοράροντας το έβδομο εφετινό του γκολ στο πρωτάθλημα σε ένα παιχνίδι που ο Δικέφαλος ήταν ανώτερος καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, κυριάρχησε ολοκληρωτικά κι έφτασε σε μια δίκαιη επικράτηση.

0-1 στο φινάλε του ημιχρόνου

Ο ΠΑΟΚ άρχισε με πολλή διάθεση το ματς έχοντας δύο πολύ καλές στιγμές για να ανοίξει το σκορ στο 5' με τον Σαμάτα και στο 6' με τον Κωνσταντέλια. Ο νεαρός άσος του Δικεφάλου είχε ακόμα ένα καλό σουτ στο 27' αλλά δεν βρήκε δίχτυα. Στα λεπτά που ακολούθησαν μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου ο ρυθμός του ματς έπεσε και όλα έδειχναν πως το 45λεπτο θα έληγε δίχως γκολ.

Ωστόσο ο Κωνσταντέλιας είχε διαφορετική άποψη. Κυνήγησε μια φάση που έμοιαζε χαμένη στο 45+1', βγήκε με πανέξυπνη κίνηση μπροστά απ' τον Διαμαντή και με μαγικό άγγιγμα με το εξωτερικό έστειλε την μπάλα στο απέναντι δοκάρι και στα δίχτυα για το 0-1!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ δεν εκμεταλλεύτηκε το πλεονέκτημα του ενός γκολ και έδωσε το δικαίωμα στον Πανσερραϊκό να ελπίζει σε θετικό αποτέλεσμα. Μάλιστα στο 58' ο Ουάρντα είχε ένα αρκετά απειλητικό σουτ αναγκάζοντας τον Ζίβκοβιτς σε μια καλή επέμβαση.

Ο ΠΑΟΚ αφυπνίστηκε και απάντησε με δύο μεγάλες ευκαιρίες του Οζντόεφ στο 61' και του Ντεσπόντοφ στο 62'. Ιδίως το σουτ του Βούλγαρου ήταν εξαιρετικό αλλά ο Χόβαν πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή απόκρουση για να διατηρήσει το 0-1.

Αποβολή Μορέιρα

Στο 69' άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες καθώς ο Μορέιρα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ βγαίνοντας από τον αγωνιστικό χώρο έσπρωξε και τον προπονητή του ΠΑΟΚ Ραζβάν Λουτσέσκου!

Ο ΠΑΟΚ άγγιξε το 0-2 στο 78' με δυνατό σουτ του Ντεσπόντοφ αλλά και πάλι ο Χόβαν απομάκρυνε τον κίνδυνο. Στο 83' ο Πανσερραϊκός έμεινε με εννέα παίκτες λόγω αποβολής του Δεληγιαννίδη με απευθείας κόκκινη για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Τάισον.

«Ξυραφιά» Σοάρες και γκολ

Στο 90' ο ΠΑΟΚ τελείωσε το παιχνίδι και κλείδωσε το τρίποντο με αυτογκόλ του Πεταυράκη έπειτα από δυνατή σέντρα του Ράφα Σοάρες. Η μπάλα κινήθηκε με μεγάλη ταχύτητα μέσα στην περιοχή του Πανσερραϊκού με αποτέλεσμα ο αμυντικός του Πανσερραϊκού να μην μπορέσει να αποφύγει την μπάλα, που κατέληξε στα δίχτυα για το τελικό 0-2.

Το ρεκόρ του Βιεϊρίνια

Ο Αντρέ Βιεϊρίνια έγραψε ιστορία καθώς με τη συμμετοχή του στο παιχνίδι των Σερρών έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε με τη φανέλα του ΠΑΟΚ σε επίσημο παιχνίδι. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ο Κώστας Χαλκιάς (37 ετών, 11 μηνών και 17 ημερών) και το ξεπέρασε ο Βιεϊρίνια σε ηλικία 38 ετών, 1 μήνα και 4 ημερών. 

Πανσερραϊκός: Χόβαν, Δεληγιαννίδης, Διαμαντής, Θυμιάνης (24' Μπέργκστρομ), Πεταυράκης, Ντανκερλούι, Πηλέας (66' Σοφιανός), Οικονόμου (65' Στάικος), Μορέιρα, Ουάρντα, Γούλερι (76' Γούλερι).

ΠΑΟΚ: Zίβκοβιτς, Βιεϊρίνια (73' Ράφα Σοάρες), Κεντζιόρα, Νάσμπεργκ, Γιόνι, Σβαμπ (92' Τσιγγάρας), Οζντόεφ (63' Μάρκος Αντόνιο), Ντεσπόντοφ, Κωνσταντέλιας, Μουργκ (63' Τάισον), Σαμάτα (73' Τόμας).

SuperLeagueειδήσεις τώραΠΑΟΚΠανσερραϊκός