Αθλητισμός|28.02.2024 23:00

Έβγαλε αντίδραση και επέστρεψε στις νίκες ο Παναθηναϊκός με άνεση και εκτελεστές Μπακασέτα και Ιωαννίδη

Newsroom

Ο Παναθηναϊκός άφησε πίσω τις δύο σερί γκέλες με Λαμία και Κηφισιά πανηγυρίζοντας μια πολύτιμη νίκη επί του Άρη. Οι Πράσινοι επικράτησαν των Κίτρινων στη Λεωφόρο με 2-0 και παρέμειναν σε απόσταση τριών βαθμών απ' την ΑΕΚ που βρίσκεται στην κορυφή και δύο απ'΄τον δεύτερο ΠΑΟΚ.

Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ αυτή τη φορά είχε ουσία στην επίθεση, ήταν αποτελεσματική στην άμυνα όπου διατήρησε το μηδέν, έπαιξε με σοβαρότητα και με μέτρο και πήρε ένα τρίποντο που επαναφέρει την ηρεμία μια αγωιστική πριν από το φινάλε της κανονικής περιόδου στη Super League. O Mπακασέτας με το δεύτερο γκολ του με το Τριφύλλι και ο Ιωαννίδης με το ένατο εφετινό στο πρωτάθλημα οδήγησαν τους Πράσινους με ασφάλεια στη νίκη.

Γκολ απ' τα...αποδυτήρια ο Μπακασέτας

Το παιχνίδι άρχισε κάτι περισσότερο από ιδανικά για τον Παναθηναϊκό που βρήκε γκολ σχεδόν με τη... σέντρα. Στο 4' ο Μπακασέτας άνοιξε στα πλάγια για τον Παλάσιος, ο Αργεντινός έκανε το γύρισμα στην περιοχή του Άρη, εκεί όπου βρέθηκε ο Μπακασέτας, ο οποίος εκτέλεσε με δύναμη για το 1-0.

Οι Πράσινοι θα μπορούσαν να έχουν τελειώσει το παιχνίδι απ' το 20λεπτο αν ο Μπερνάρ δεν αστοχούσε στο 14' από πλεονεκτική θέση εντός περιοχής, κι αν στο 18' ο Ιωαννίδης δεν σημάδευε το οριζόντιο με λόμπα. Ο φορ των Πρασίνων είχε άλλη μια καλή στιγμή στο 31' αλλά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Σκόραρε ο Ιωαννίδης απ' την άσπρη βούλα

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη που άγγιξε το γκολ στο 47' με κεφαλιά του Σαμόρα μέσα απ' την μικρή περιοχή. Η μπάλα όμως κατέληξε ελάχιστά άουτ. Κι αφού ο Παναθηναϊκός απέφυγε την ισοφάριση λίγο μετά βρήκε γκολ. Στο 50' ο Μπερνάρ εκτέλεσε φάουλ, ο Σουλεϊμάνοφ έκανε χέρι εντός περιοχής και έπειτα από παρέμβαση του VAR ο διαιτητής είδε τη φάση σε βίντεο και καταλόγισε το πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Ιωαννίδης στο 52' για το 2-0.

Το 2-0 έδωσε ασφάλεια στον Παναθηναϊκό για να διαχειριστεί το παιχνίδι δίχως να ρισκάρει νέα απώλεια βαθμών όπως συνέβη στα δύο προηγούμενα ματς με τη Λαμία και την Κηφισιά. Μάλιστα η ομάδα του Φατίχ Τερίμ θα μπορούσε να έχει πετύχει ένα ευρύτερο σκορ σε ευκαιρίες του Παλάσιος στο 54', του Μλαντένοβιτς στο 86' και του Αράο στο 88'. Και ο Άρης όμως είχε τις στιγμές του στο 60' με τον Μανού Γκαρθία και στο 72' με τον Νταρίντα.

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Μλαντένοβιτς, Ούγκο, Ακαϊντίν, Ζέκα, Τσέριν (80' Αράο), Μπακασέτας (89' Βιλένα), Παλάσιος (79' Μαντσίνι), Μπερνάρ (91' Λημνιός), Ιωαννίδης (80' Σπόραρ).

Άρης: Κουέστα, Μπράμπετς, Ρόουζ, Οντουμπάτζο, Μοντόγια (72' Φεράρι), Τζούρασεκ (46' Μανού Γκαρθία), Νταρίντα, Ζιλ (71' Βέλεθ), Σαμόρα, Σουλεϊμάνοφ (84' Φετφατζίδης), Μορόν (46' Ανσαριφάρντ).

ειδήσεις τώραΠαναθηναϊκόςSuperLeagueΑρης