Αθλητισμός|29.02.2024 15:26

Τέλος το ποδόσφαιρο για τον Πολ Πογκμπά; Τιμωρήθηκε με αποκλεισμό τεσσάρων χρόνων για ντόπινγκ

Newsroom

Βαριά καμπάνα έπεσε στον Πολ Πογκμπά για χρήση απαγορευμένων ουσιών. Ο 31χρονος διεθνής Γάλλος μέσος τιμωρήθηκε με αποκλεισμό τεσσάρων ετών απ' το ποδόσφαιρο, γεγονός που ουσιαστικά τον θέτει εκτός αθλήματος για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν αποκλείεται η ποινή αυτή να σημάνει και το τέλος της καριέρας του, η οποία ήταν ήδη σε πτωτική πορεία τα τελευταία χρόνια.

Η Εθνική Εισαγγελία τιμώρησε τον Πολ Πογκμπά μετά τον έλεγχο που είχε γίνει τον περασμένο Αύγουστο. Τα δείγματα βρέθηκαν θετικά στην ουσία δεϋδροεπιανδροστερόνη, η οποία είναι μια πιο ασθενής ουσία από την τεστοστερόνη και η οποία βρίσκεται σε αρκετά κοινά φάρμακα.

Ένα απ' τα μεγαλύτερα ταλέντα του γαλλικού ποδοσφαίρου

Ο Πογκμπά, ο οποίος είναι ένα απ' τα μεγαλύτερα αστέρια που έβγαλε το γαλλικό ποδόσφαιρο την τελευταία 20ετία, έχει συμβόλαιο με τη Γιουβέντους ως το 2026, όμως μετά απ' αυτή την απόφαση είναι πολύ πιθανόν να λυθεί το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή.

Ο Πογμπά μετράει 91 συμμετοχές με την Εθνική Γαλλίας με την οποία κατέκτησε το Μουντιάλ του 2018 όντας βασικό στέλεχος. Έχει διαγράψει μια σημαντική πορεία σε Μάντσεστέρ Γιουνάιτεντ και Γιουβέντους απ' τα 18 του χρόνια, οπότε άρχισε να λάμπει το αστέρι του.

ΓιουβέντουςΕθνική ΓαλλίαςΠολ Πογκμπάντόπινγκαναβολικάειδήσεις τώρα