Αθλητισμός|02.04.2019 23:33

Ο Μουρίνιο απασφάλισε με τρομερή ιστορία για τη Ρολς Ρόις του Πογκμπά (vid)

Γιάννης Σκόκας

Οταν ο Ζοσέ Μουρίνιο απασφαλίζει είναι εκρηκτικός κι όταν έχει κέφια είναι ανεξάντλητος. Και ιδίως τούτη την περίοδο που έχει μείνει χωρίς ομάδα μετά την απόλυσή του από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, εμφανίζεται πολύ πιο άνετος και χαλαρός κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να είναι απολαυστικός, είτε στις αναλύσεις του, είτε στις ποδοσφαιρικές ιστορίες που αποκαλύπτει.

Και η τελευταία ιστορία που αποκάλυψε ο πολυνίκης Πορτογάλος κόουτς κατά τη διάρκεια ενός προπονητικού σεμιναρίου στην Πορτογαλία, ουσιαστικά δείχνει το αρνητικό κλίμα που είχε διαμορφωθεί στα αποδυτήρια της Γιουνάιτεντ ιδίως ως προς την (προβληματική) σχέση του με τη βεντέτα της ομάδας Πολ Πογκμπά.

Κι αν ο πολυμήχανος Ζοζέ δεν αποκάλυψε το όνομα του πρωταγωνιστή της άκρως ενδιαφέρουσας ιστορίας που αφηγήθηκε, επί της ουσίας τον φωτογράφισε, καθώς άπαντες γνωρίζουν ότι ο Πογκμπά ήταν εκείνος που πρωτοστάτησε στο «φάγωμα» του 56χρονου προπονητή από τους «κόκκινους διαβόλους». Αλλωστε, λίγο αργότερα τα βρετανικά ΜΜΕ έσπευσαν να επιβεβαιώσουν το περιστατικό ονοματίζοντας τον Γάλλο παγκόσμιο πρωταθλητή ως πρωταγωνιστή.

Ιδού η ανέκδοτη ιστορία του Μουρίνιο:

«Παίζαμε με μία ομάδα που ήταν περίπου 30 χιλιόμετρα από το Μάντσεστερ και ένας παίκτης με ρώτησε αν μπορούσε μετά το παιχνίδι να μην επιστρέψει μαζί με την ομάδα στο Μάντσεστερ αλλά να γυρίσει μόνος του. Του είπα: "Αυτό δεν βγάζει νόημα, αν παίζαμε στο Λονδίνο και ήθελες να μείνεις εκεί θα το συζητούσαμε. Τώρα όμως είναι κοντά, δεν βγάζει νόημα".

Ο παίκτης ήταν αναστατωμένος. Μετά το παιχνίδι, όταν νικήσαμε, με πλησίασε για να μου ζητήσει το ίδιο πράγμα. Επειδή ήμουν χαρούμενος, ενέδωσα λίγο και είπα: "Τουλάχιστον ανέβα στο πούλμαν μαζί μας και ζήτα από τον σοφέρ σου, απ' τον φίλο σου, ή κάποιον από την οικογένειά σου, όποιος ήταν, να συναντηθείτε σε απόσταση 10 λεπτών από το στάδιο και μετά πήγαινε όπου επιθυμείς".

Και αυτός ο τύπος εξακολουθούσε να μην είναι χαρούμενος στα αποδυτήρια. Πήγα στη συνέντευξη Τύπου και όταν έφτασα στο πούλμαν της ομάδας, ήταν παρκαρισμένη δίπλα ακριβώς μία Ρολς Ρόις με τον σοφέρ του. Το αυτοκίνητο ήταν καινούριο και η αυτού εξοχότης ήθελε να φύγει από το γήπεδο με τη Ρολς Ρόις του.

Τώρα πώς το αντιμετωπίζουμε αυτό; Ή του λες "δεν θα πας ποτέ με τη Ρολς Ρόις;", ή ότι "μπορείς να πας όταν είμαι χαρούμενος;", ή μπορεί να λυθεί το ζήτημα με διαφορετικό τρόπο στέλνοντας τελικά εμένα σε διακοπές».

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ το περιστατικό συνέβη τον περασμένο Σεπτέμβριο μετά το παιχνίδι της Γιουνάιτεντ με την Μπέρνλι εκτός έδρας. 

Δείτε και video με την απολαυστική αφήγηση του Μουρίνιο:

T

ποδόσφαιροΜάντσεστερ ΓιουνάιτεντΑγγλίαPremier LeagueΖοσέ Μουρίνιο