Αθλητισμός|01.03.2024 19:55

Formula 1: Σαν να μην πέρασε μια μέρα - Ο Μαξ Φερστάπεν πήρε την pole position στο πρώτο γκραν πρι της σεζόν στο Μπαχρέιν

Newsroom

Η νέα σεζόν στη Formula 1 άρχισε όπως τελείωσε η προηγούμενη: Με τον Μαξ Φερστάπεν και τη Red Bull να κυριαρχούν ξανά. Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν επιβλητικός στο Μπαχρέιν και πήρε την pole position στο πρώτο γκραν πρι της σεζόν, που θα γίνει το Σάββατο 2 Μαρτίου (17.00).

Από τη δεύτερη θέση θα εκκινήσει ο Σαρλ Λεκλέρκ με τη Ferrari, ο οποίος ήταν δυόμισι δέκατα πιο αργός, ενώ ακολούθησαν ο Τζορτζ Ράσελ με Mercedes και ο Κάρλος Σάινθ με Ferrari. Αντιθέτως, ο Λιούις Χάμιλτον έμεινε ένατος. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι: Πέρες, Αλόνσο, Νόρις, Πιάστρι, Χούλκενμπεργκ.

Οι λόγοι πίσω απ' την σαββατιάτικη έναρξη του γκραν πρι

Ο αγώνας του Μπαχρέιν θα γίνει Σάββατο και όχι Κυριακή όπως συμβαίνει παραδοσιακά στη Formula 1. Αυτό θα συμβεί στο πρώτο και στο δεύτερο γκραν πρι της σεζόν, που θα φιλοξενηθεί στη Σαουδική Αραβία. Ουσιαστικά ο λόγος πίσω από αυτή την αλλαγή σχετίζεται με το Ραμαζάνι, τον ιερό μουσουλμανικό μήνα νηστείας. Το Ραμαζάνι αρχίζει εφέτος την Κυριακή 10 Μαρτίου, ημερομηνία που επρόκειτο να γίνει το γκραν πρι στη Σαουδική Αραβία. H FIA αποφάσισε να μεταθέσει κατά μία ημέρα την έναρξη προκειμένου να μην συμπέσει με την έναρξη της θρησκευτικής μουσουλμανικής γιορτής.

Παράλληλα, όμως και με δεδομένο ότι βάσει των κανονισμών της FIA μεταξύ δύο αγώνων της Formula 1 πρέπει να μεσολαβούν επτά ημέρες, ήταν απαραίτητο να μεταφερθεί και ο πρώτος αγώνας της σεζόν κατά μία ημέρα (αντί για την Κυριακή 3, το Σάββατο 2 Μαρτίου).

GP ΜπαχρέινMercedesΣαρλ Λεκλέρκειδήσεις τώραFormula 1FerrariRed BullΤζορτζ ΡάσελΜαξ Φερστάπεν