Αθλητισμός|02.03.2024 22:10

Ο θρυλικός Καρλ Λιούις στο πλευρό του Μίλτου Τεντόγλου: «Γι' αυτό πρέπει να συμβουλευόμαστε τους αθλητές»

Newsroom

Ο θρυλικός Καρλ Λιούις, ένας απ' τους σπουδαιότερους αθλητές όλων των εποχών, στάθηκε στο πλευρό του Μίλτου Τεντόγλου, ο οποίος λίγο μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, ανέδειξε το θέμα της αλλαγής που εξετάζει στο μήκος η World Athletics.

Ο Έλληνας πρωταθλητής είπε ότι θα σταματήσει το μήκος και θα μεταπηδήσει στο τριπλούν εφόσον η παγκόσμια ομοσπονδία καταργήσει τη λογική της βαλβίδας καθώς σχεδιάζει να μετράει το άλμα κάθε αθλητή από το σημείο που θα κάνει το τελευταίο πάτημα πριν από το άλμα και όχι από τη βαλβίδα όπως παραδοσιακά ισχύει στο αγώνισμα.

Ο Καρλ Λιούς, ο οποίος έχει αναδειχθεί τέσσερις φορές χρυσός ολυμπιονίκης στο μήκος (1984, 1988, 1992, 1996) και συνολικά έχει στη συλλογή του δέκα ολυμπιακά μετάλλια, τα εννέα εκ των οποίων χρυσά σε 100μ., 200μ., μήκος και σκυταλοδρομία 4x100μ., δικαίωσε απόλυτα τον Τεντόγλου για τη διαμαρτυρία του.

«Πρέπει να συμβουλευόμαστε τους αθλητές»

Ο παλαίμαχος Αμερικανός αθλητής στον προσωπικό λογαριασμό στο Χ, πόσταρε τις δηλώσεις του Τεντόγλου στα ξένα ΜΜΕ και σχολίασε με νόημα: «Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να συμβουλευόμαστε τους αθλητές. Δεν θα συμφωνούσαν ποτέ με αυτήν την αλλαγή μορφής. Έχω ακούσει τόσες απόψεις αλλά όχι από τους άλτες. Τώρα, κάθε άλτης πρέπει να μιλήσει και να τους κάνει να καταλάβουν ότι δεν θα δεχτούν αυτές τις αλλαγές».

Μίλτος ΤεντόγλουστίβοςΚαρλ Λιούιςειδήσεις τώρα