Αθλητισμός|03.03.2024 18:32

Σάλος στην Ισπανία με τη διαιτησία για το ακυρωθέν γκολ της Ρεάλ Μαδρίτης! Οι αναφορές του Τύπου και η εξήγηση για τη φάση που έγινε viral!

Newsroom

Σάλος έχει προκληθεί στην Ισπανία για το ακυρωθέν γκολ της Ρεάλ Μαδρίτης στις καθυστερήσεις του αγώνα με τη Βαλένθια στο Μεστάγια. Ο διαιτητής Χέσους Χιλ Μανθάνο σφύριξε τη λήξη τη στιγμή που σέντραρε ο Μπραχίμ Ντίαθ για το κεφάλι του Τζουντ Μπέλιγχαμ ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. 

Το σκορ θα γινόταν 2-3 υπέρ της Ρεάλ από 2-0 που νικούσε η Βαλένθια. Όμως ο διαιτητής έκοψε την τελευταία επίθεση των Μερένχες προκαλώντας την οργή των Μαδριλένων και όχι μόνο.

Ακόμα και ο φίλα προσκείμενος στην Μπαρτσελόνα καταλανικός Τύπος έκανε αναφορά σε σκάνδαλο, ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στην Ισπανία για τη συγκεκριμένη φάση.

Δείτε την επίμαχη φάση

Τα... γαλλικά του Μπέλιγχαμ

Μάλιστα, η Ρεάλ όχι μόνο στερήθηκε δύο βαθμούς καθώς δεν μέτρησε το γκολ, αλλά έχασε και τον Μπέλιγχαμ ο οποίος διαμαρτυρήθηκε πολύ έντονα και τιμωρήθηκε με κόκκινη κάρτα! Ο Άγγλος μεσοεπιθετικός πλησίασε τον διαιτητή λέγοντάς του εκνευρισμένος: «Είναι ένα γ... γκολ! Η μπάλα είναι στον αέρα! Τι σκ... είναι αυτά;». Ο Μανθάνο έβγαλε την κόκκινη κάρτα και τον απέβαλε!

«Δεν το καταλαβαίνω, γιατί ο Μπέλινγχαμ μίλησε με πολύ ευγενικό τρόπο», δήλωσε ο προπονητής της Ρεάλ Κάρλο Αντσελότι μετά τον αγώνα και πρόσθεσε: «Και επειδή είπε ότι "είναι ένα καταραμένο γκολ", θα μείνει εκτός από ένα ματς».

Τι αναφέρει ο Τύπος

Ακόμα και η καταλανική εφημερίδα Sport γράφει στο σημερινό πρωτοσέλιδό της για σκάνδαλο, όπως και η Marca και η AS της Μαδρίτης, ενώ η Super Deporte της Βαλένθια ειρωνεύεται έχοντας τον τίτλο «Iστορία».

Η εξήγηση που δίνεται

Για ποιο λόγο όμως ο Μανθάνο σφύριξε τη λήξη; Αναλυτές διαιτησίας στην Ισπανία προσπαθώντας να εξηγήσουν την απόφαση του ρέφερι τον δικαιώνουν για την ενέργειά του να σφυρίξει τη λήξη της αναμέτρησης ενώ ακόμα ήταν σε εξέλιξη φάση.

Ο χρόνος των καθυστερήσεων είχε ξεπεραστεί και ο διαιτητής είχε ξεκαθαρίσει ότι θα άφηνε την εκτέλεση του κόρνερ, που είχαν κερδίσει οι Μαδριλένοι, και κατόπιν το παιχνίδι θα τελείωνε. Το κόρνερ εκτελέστηκε και ο Χιλ Μανθάνο σφύριξε παρά το γεγονός ότι ακολούθησε η σέντρα του Ντίαθ, που κατέληξε στο γκολ των φιλοξενούμενων.

«Ο διαιτητής, όταν εκτελέστηκε το κόρνερ, λέει ότι είναι το τελευταίο και, για μένα, δεν ξέρω γιατί του πήρε τόσα λεπτά να σφυρίξει όταν το είχε ήδη πει. Καταλαβαίνω τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά ο διαιτητής το είχε πει» δήλωσε σχετικά ο ποδοσφαιριστής της Βαλένθια Ούγκο Ντούρο.

Με αυτό το σκεπτικό η απόφασή του διαιτητή ήταν σωστή καθώς η σέντρα ήταν μια δεύτερη φάση, επισημαίνουν οι αναλυτές. Ωστόσο, υπάρχουν και ρεπορτάζ στην Ισπανία που αναφέρουν ότι από την τοπική ΚΕΔ αναφέρουν ότι η ενέργεια του διαιτητή ήταν αδικαιολόγητη κι ότι έπρεπε να αφήσει το παιχνίδι να συνεχιστεί.

ειδήσεις τώραΡεαλ ΜαδρίτηςΒαλένθιαLa Ligaδιαιτησία