Αθλητισμός|03.03.2024 21:40

Ματσάρα στο Κλ. Βικελίδης και χορταστικό 3-3 μεταξύ Άρη και ΑΕΚ - Έπεσε απ' την κορυφή η Ένωση

Newsroom

Έπειτα από ένα ντέρμπι με τρομερό σασπένς, ανατροπές και αγωνία μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο ο Άρης και η ΑΕΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 3-3 σε ένα χορταστικό και άκρως περιπετειώδες παιχνίδι. Η Ένωση προηγήθηκε στο σκορ, η ομάδα της Θεσσαλονίκης έκανε την ανατροπή, το ίδιο και οι φιλοξενούμενοι αλλά εν τέλει το ματς... έκατσε στο Χ με πέναλτι του Μορόν στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων!

Μ' αυτό το αποτέλεσμα και σε συνδυασμό με τη νίκη του ΠΑΟΚ στη Λαμία, η ΑΕΚ έπεσε από την κορυφή και θα αρχίσει τη διαδικασία των πλέι οφ στο -1 απ' τον Δικέφαλο του Βορρά και στο +2 απ' τον Ολυμπιακό και στο +3 απ' τον Παναθηναϊκό.

Η ΑΕΚ άρχισε ιδανικά το παιχνίδι καθώς κέρδισε πέναλτι στο 14' σε ανατροπή του Άμραμπατ απ' τον Μοντόγια. Ο Σιδηρόπουλος έδωσε την εσχάτη των ποινών και ο Άμραμπατ εκτέλεσε εύστοχα για το 0-1.

Η Ένωση μάλλον χαλάρωσε μετά την επίτευξη του γκολ και ο Άρης σταδιακά άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και να γίνεται πιο απειλητικός φτάνοντας τελικά στην ισοφάριση στο 43' με τον Φετφατζίδη, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το κενό στην άμυνα, πέρασε και τον Στάνκοβιτς και πλάσαρε από πλάγια θέση για το 1-1.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Άρη να κάνει την ολική ανατροπή καθώς στο 49' ο Σαβέριο σούταρε μέσα απ' την περιοχή, ο Στάνκοβτς απέκρουσε ασταθώς και ο Σαβέριο με δεύτερη προσπάθεια έγραψε το 2-1. Η ΑΕΚ έβγαλε άμεσα αντίδραση και μέχρι να συμπληρωθούν τα 70 λεπτά είχε πάρει και πάλι το προβάδισμα.

Στο 55' ο Βίντα εκτέλεσε από πλάγια θέση για το 2-2, ενώ στο 67' ο Πόνσε με κεφαλιά υπέγραψε την ολική ανατροπή της Ένωσης για το 2-3. Ο Άρης έψαξε την ισοφάριση πιέζοντας την ΑΕΚ μέχρι τέλους. Στο 85' ο Σιδηρόπουλος έδωσε πέναλτι για μαρκάρισμα του Πινέδα στον Μορόν, όμως έπειτα από υπόδειξη του VAR, είδε τη φάση σε βίντεο και ανακάλεσε την απόφασή του.

Δεν συνέβη το ίδιο όμως και στο 97', οπότε καταλόγισε πέναλτι για χέρι του Βίντα εντός περιοχής. Ο Μορόν ανέλαβε την εκτέλεση και διαμόρφωσε το τελικό 3-3. Πάντως η ΑΕΚ είχε ακόμα μια ευκαιρία για να φύγει με τη νίκη απ' το Βικελίδης καθώς στο τελευταίο δευτερόλεπτο του ματς ο Ρότα είχε ένα σουτ που πέρασε ξυστά απ' τα δοκάρια του Κουέστα.

Άρης: Κουέστα, Φατόρε, Μπράμπετς, Φαμπιάνο (46' Ρόουζ), Μοντόγια, Βερστράτε, Ζιλ (68' Βέλεθ), Φετφατζίδης (68' Ρουπ), Σαβέριο, Παναγίδης (82' Σουλεϊμάνοφ), Ανσαριφάρντ (46' Μορόν).

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί, Γιόνσον, Λιούμπιτσιτς (63' Πινέδα), Μάνταλος (63' Τσούμπερ), Άμραμπατ (63' Πισάρο), Ελιασόν (73' Σιμάνσκι), Πόνσε (73' Πόνσε).

ειδήσεις τώραΑρηςSuperLeagueΑΕΚ