Αθλητισμός|03.03.2024 21:50

«Αίμα και άμμος» στο Ηράκλειο! Νέα βαθμολογική απώλεια του Παναθηναϊκού που έμεινε τέταρτος!

Newsroom

Σε ένα παιχνίδι... ροντέο ο Παναθηναϊκός γκέλαρε απέναντι στον μαχητικό ΟΦΗ (2-2), έχασε άλλους δύο πολύτιμους βαθμούς, όπως είχε συμβεί με την Λαμία (2-2) και την Κηφισιά (1-1) και έμεινε τέταρτος στη βαθμολογία της Super League καθώς τον προσπέρασε και ο Ολυμπιακός. Οι Πράσινοι μπαίνουν στα πλέι οφ απέχοντας τέσσερις βαθμούς απ' τον προπορευόμενο ΠΑΟΚ...

Ο ΟΦΗ προηγήθηκε δύο φορές, οι Πράσινοι βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης ισάριθμες φορές αλλά δεν κατόρθωσαν να πετύχουν το νικητήριο γκολ που θα τους έφερνε σε καλύτερη θέση ενόψει της σέντρας των πλέι οφ. Πάντως στο Τριφύλλι έχουν παράπονα για τη διαιτησία.

Ο ΟΦΗ πέτυχε τον αιφνιδιασμό που έψαχνε καθώς άνοιξε το σκορ στο 21'. Οι Κρητικοί εκμεταλλεύτηκαν μια αδράνεια των Πρασίνων και ο Χιμένεθ, ο οποίος βρήκε χώρο σούταρε απ' το ύψος της μεγάλης περιοχής στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά γωνία του Ντραγκόφσκι για το 1-0.

Οι παίκτες του Τερίμ αφυπνίστηκαν και έβγαλαν αντίδραση στο γήπεδο. Πήραν μέτρα, δημιούργησαν 2-3 απειλητικές καταστάσεις και τελικά έφτασαν στην ισοφάριση (1-1) στο 35' με τελείωμα του Ιωαννίδη με το αριστερό από ωραία ατομική προσπάθεια και ασίστ του Μπερνάρ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος, είχε ευκαιρίες για να πάρει το προβάδισμα με αποκορύφωμα το δοκάρι του Ιωαννίδη στο 54', όμως ο ΟΦΗ κόντρα στη ροή του αγώνα πήρε το προβάδισμα στο σκορ. Στο 77' ο διαιτητής έδωσε πέναλτι σε πέσιμο του Λάρσον έπειτα από διεκδίκηση της μπάλας με τον Τσέριν, σε μια φάση που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των Πρασίνων. 

Ο Ισέκα ήταν εύστοχος στην εκτέλεση νικώντας τον Ντραγκόφσκι για το 2-1, όμως ο Παναθηναϊκός αντέδρασε άμεσα και στο 82' έφτασε στην ισοφάριση (2-2) με τον Σπόραρ.

Οι Πράσινοι είχαν μεγάλη ευκαιρία για να πάρουν το τρίποντο στο 88' με κεφαλιά του Σπόραρ που κατέληξε άουτ, ενώ φωνάζουν και για μια περίπτωση πέναλτι στο 96' όταν σε διεκδίκηση εντός περιοχής μεταξύ Λουκάο και Ιωαννίδη, η μπάλα βρήκε στο χέρι του παίκτη του ΟΦΗ (δεν φάνηκε καθαρά όμως αν έχει βρει και στο χέρι του Ιωαννίδη). Πάντως το VAR δεν παρενέβη και το παιχνίδι έληξε δίχως νικητή.

ΟΦΗ: Μπάουμαν, Βούρος, Λαμπρόπουλος, Λάρσον, Τοράρινσον, Μεγιάδο, Μπάκιτς (74' Γκλάζερ), Χιμένεθ (59' Ριέρα), Μπακού (74' Φελίπε), Αποστολάκης (58' Αμπάντα) Ισεκά (87' Λουκάο).

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Ούγκο, Ακαϊντίν, Βαγιαννίδης (70' Βαγιαννίδης), Μλαντένοβιτς, Ζέκα (70' Μαντσίνι), Τσέριν, Μπακασέτας, Παλάσιος (70' Σπόραρ), Μπερνάρ, Ιωαννίδης.

Highlights

SuperLeagueΟΦΗΠαναθηναϊκόςειδήσεις τώρα