Αθλητισμός|03.03.2024 21:30

Πέρασμα κορυφής για τον ΠΑΟΚ απ' τη Λαμία με Τάισον και Μπάμπα!

Newsroom

Ο ΠΑΟΚ έκανε νικηφόρο πέρασμα απ' τη Λαμία με 2-0 και εκμεταλλευόμενος την απώλεια βαθμών της ΑΕΚ στο Κλ. Βικελίδης απέναντι στον Άρη (3-3), επέστρεψε στην κορυφή της Super League στο φινάλε της κανονικής περιόδου.

Ο Δικέφαλος ήταν ανώτερος καθόλη τη διάρκεια του ματς, δημιούργησε ευκαιρίες και τελικά έφτασε στο πολύτιμο τρίποντο χάρη σε δύο γκολ του Τάισον και του Μπάμπα.

Το παιχνίδι άρχισε με τον ΠΑΟΚ να ζητάει πέναλτι σε ανατροπή του Μεϊτέ απ' τον Παπαδόπουλο. Ωστόσο ούτε ο διαιτητής, ούτε το VAR είδαν πέναλτι! Στο 12' ο Δικέφαλος άγγιξε το γκολ με τον Μεϊτέ, ενώ στο 14' ο Ζίβκοβιτς λίγο έλειψε να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση κόρνερ.

Στο 17' ο Κοτάρσκι αντέδρασε σωστά στο σουτ του Νούνιες, ενώ στο 22' ήταν η σειρά του Κωνσταντέλια για να απειλήσει. Στο 25' χάθηκε η ευκαιρία του αγώνα, ενδεχομένως και της χρονιάς καθώς ο Σαμάτα προ κενής εστίας δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Μάλιστα ο επιθετικος του ΠΑΟΚ στάθηκε περισσότερο άτυχος στη συνέχεια καθώς αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με μια ακόμα τεράστια ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Στο 51' ο Μεϊτέ έπιασε την κεφαλιά απ' το ύψος της μικρής περιοχής αλλά ο Κοσέλεφ απομάκρυνε. Στο 59' ήταν η σειρά του Τόμας να αγγίξει το γκολ αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω απ' τα δοκάρια της Λαμίας. Το κρεσέντο των χαμένων ευκαιρών του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε με καλό σουτ του Κωνσταντέλια στο 63'. 

Η κυριαρχία του ΠΑΟΚ καρποφόρησε στο 71' χάρη στην ψυχραιμία και την κλάση του Τάισον. Ο Βραζιλιάνος πήρε την μπάλα έξω απ' την περιοχή κι έπιασε ένα θαυμάσιο συρτό σουτ στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά γωνία του Κοσέλεφ για το 0-1.

Ο Δικέφαλος έχοντας πλέον το προβάδισμα διαχειρίστηκε έξυπνα το παιχνίδι κλειδώνοντας οριστικά το τρίποντο στο 91' με τον Μπάμπα, ο οποίος κάνοντας κίνηση φορ, υποδέχθηκε την πάσα του Τόμας, έκανε περιστροφή μέσα στην περιοχή και έγραψε το τελικό 0-2.

Λαμία: Koσέλεφ, Αμαράλ (81' Κοντονίκος), Τζανετόπουλος (81' Βασιλαντωνόπουλος), Κορνέζος, Παπαδόπουλος, Νούνιες, Στάνκο, Μαρτίνες (29' Τζανδάρης), Τσιλούλης, Μάλτσι (60' Τσούκαλος), Σλίβκα.

ΠΑΟΚ: Koτάρσκι, Όττο (75' Βιεϊρίνια), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ (84' Τσιγγάρας), Μεϊτέ, Ζίβκοβιτς (75' Ντεσπόντοφ), Τάισον, Κωνσταντέλιας (84' Μουργκ), Σαμάτα (36' Τόμας).

Highlights

Λαμία ΠΑΕΠΑΟΚSuperLeagueειδήσεις τώρα