Αθλητισμός|03.03.2024 22:48

Air Καραλής στη Γλασκώβη! Τρίτος στον κόσμο ο «Μανόλο, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου

Newsroom

Ο «ιπτάμενος» Εμμανουήλ Καραλής έκανε απίθανες πτήσεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκώβης και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο!

Ο Έλληνας πρωταθλητής του άλματος επί κοντώ μετά την τέταρτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και το αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου στην Κωνσταντινούπολη το 2022, πανηγύρισε μια μεγαλύτερη  διάκριση καθώς αναδείχθηκε τρίτος στον κόσμο!

Πρόκειται για το δεύτερο μετάλλιο που κατακτά η Ελλάδα στο Παγκόσμιο κλειστού στίβου της Γλασκώβης καθώς είχε προηγηθεί το χρυσό του Μίλτου Τεντόγλου στο μήκος.

Οι πτήσεις του Καραλή

Ο Καραλής μπήκε στον τελικό με 5,72μ., την δέκατη καλύτερη επίδοση μεταξύ των διαγωνιζόμενων. Μάλιστα άρχισε με αποτυχημένη προσπάθεια στα 5,50μ., ύψος που άφησε στη συνέχεια επιλέγοντας να συνεχίσει στα 5,65μ.. Κι εκεί όμως δεν μπόρεσε να κάνει επιτυχημένο άλμα με την πρώτη!

Τελικά, στην τρίτη του προσπάθεια -δεύτερη στα 5,65μ.- ο Καραλής ήταν άψογος και παρέμεινε μέσα στον αγώνα. Μόλις του έφυγε το άγχος, ο Καραλής έκανε τον αγώνα της ζωής του. Στα 5,75μ. ήταν εξαιρετικός κάνοντας την κορυφαία εφετινή του επίδοση και έδειξε ότι μπορεί να διεκδικήσει μετάλλιο, την ώρα που πολλοί συναθλητές του έδειξαν να έχουν προβλήματα.

Το ξεκάθαρο μήνυμα στάλθηκε απ' τον ιπτάμενο Καραλή στα 5,85μ. Ο Έλληνας άλτης με ένα καταπληκτικό σε εκτέλεση άλμα, πέρασε το ύψος με την πρώτη και βρέθηκε στη δεύτερη θέση καθώς την ίδια στιγμή ο μέγας Ντουμπλάντις είχε δύο αποτυχημένες προσπάθειες στο ίδιο ύψος! Το 5,85μ. αποτελεί τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στην καριέρα του Καραλή.

Ο αποκλεισμός του Αμερικανού Νίλσεν εξασφάλισε στον Καραλή δεδομένα ένα μετάλλιο απέναντι σε... θηρία όπως ο Ντουμπλάντις και ο Κέντρικς. Στα 5,90μ. ο Μανόλο απέτυχε στην πρώτη, ενώ ο Κέντριτς πέρασε το ύψος.  Ο Ντουμπλάντις το άφησε και πήγε στα 5,95μ. τα οποία όμως δεν πέρασε με την πρώτη, όπως και ο Κέντρικς. Σ' αυτό το σημείο του αγώνα, ο Καραλής ήταν δεύτερος έχοντας πίσω του τον Σουηδό υπερπρωταθλητή, ενώ ο Κέντρικς ήταν πρώτος.

Χρυσός Ντουμπλάντις με άγχος

Στη συνέχεια του αγώνα ο Καραλής δοκίμασε στα 5,95μ. για νέο πανελλήνιο ρεκόρ (το κατέχει ο Φιλιππίδης με 5,91μ. απ' το 2015) αλλά δεν μπόρεσε ούτε στην πρώτη του προσπάθεια, ούτε στη δεύτερη (τρίτη συνολικά). Ο Ντουμπλάντις στο μεταξύ, έκανε επιτυχημένο άλμα στα 5,95μ. και πέρασε για πρώτη φορά στην κορυφή, στέλνοντας οριστικά τον Καραλή στην τρίτη θέση. Ο Κέντρικς απέτυχε στα 6,00μ. και ο Σουηδός παγκόσμιος ρέκορντμαν εξασφάλισε ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο έστω και με αρκετό άγχος...

Αρμάντ ΝτουπλάντιςΕμμανουήλ Καραλήςστίβοςεπί κοντώΠαγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου