Αθλητισμός|04.03.2024 20:00

Super League: Το θερμό επεισόδιο του Κούγια με τον Κοσμά, το χαρτονόμισμα των 50 ευρώ και η... Φαίη Σκορδά!

Newsroom

Μεγάλη ένταση επικράτησε λίγο πριν από την κλήρωση των πλέι οφ και πλέι άουτ της Super League. Οι τόνοι ανέβηκαν και υπήρξε έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Αλέξη Κούγια και του αντιπροέδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ Γιώργου Κοσμά.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του SDNA, o Αλέξης Κούγιας επιτέθηκε φραστικά στον πρόεδρο της Λίγκας Μηνά Λυσάνδρου και τον Γιώργο Κοσμά, λέγοντάς τους: «Υπάλληλοι του Γιαννάκη»! Μάλιστα, ο Αλέξης Κούγιας έβγαλε ένα χαρτονόμισμα των 50 ευρώ από την τσέπη του και το πέταξε στον Γιώργο Κοσμά, λέγοντάς του: «Tο μεροκάματό σου για σήμερα». Ο Κοσμάς από την πλευρά του, αφού του απάντησε σε έντονο ύφος, έσκισε το χαρτονόμισμα και, κατά πληροφορίες, παραλίγο οι δύο άνδρες να έρθουν στα χέρια. Μάλιστα, προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα, καθυστέρησε η διαδικασία της κλήρωσης.

Κοσμάς: «Θέλατε πρωταθλήματα που ήσασταν 25 βαθμούς μπροστά»

Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος της ΑΕΚ είπε σε έντονο ύφος στον εκπρόσωπο του Ολυμπιακού «αυτά να πας να τα πεις στην Φαίη Σκορδά, σε κανένα πρωϊνάδικο από αυτά που εμφανίζεσαι. Τέλος τώρα στις συκοφαντίες σου. Δεν θα ξαναπιάσεις στο στόμα σου την ΑΕΚ. Την ΑΕΚ, θέλεις δεν θέλεις, θα την σέβεσαι». Και πρόσθεσε: «Θέλατε πρωταθλήματα από αυτά που ήσασταν μπροστά 25 βαθμούς από τον Νοέμβριο και δεν μπορείτε να χωνέψετε πως παίζεται στα ίσια πλεον, αλλά θα το χωνέψετε», ήταν ακόμη μία τοποθέτησή του.

Από πλευράς ΑΕΚ επιβεβαιώθηκε το περιστατικό με το χαρτονόμισμα που πέταξε ο Αλέξης Κούγιας. Ο Γιώργος Κοσμάς πήρε το 50άρικο, το έσκισε και του πέταξε τα κομμάτια λέγοντας «κόλλα το τώρα με σελοτέιπ να το δώσεις σε κανέναν φουκαρά από αυτούς που περιμένουν να τους πληρώσεις ή σε κανένα ταξί να πάει στον εισαγγελέα να μεταφέρει αυτά που λες εδώ». Σύμφωνα, μάλιστα, με την ΑΕΚ μετά το τέλος της διαδικασίας ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, μάζεψε τα κομμάτια από το σκισμένο 50άρικο!

Στις δηλώσεις του μετά τη διαδικασία ο αντιπρόεδρος της ΑΕΚ τόνισε: «Θέλαμε μια κλήρωση διαφανή, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν τα επικοινωνιακά παιχνίδια».

Κούγιας: «Θα παίξουν διαιτητές που έχουν αμφισβητηθεί»

Μετά το πέρας της διαδικασίας ο Αλέξης Κούγιας είπε: «Ζήτησα από την έναρξη της κλήρωσης να καταγράφει μια δήλωσή μου στα πρακτικά. Αυτή ήταν ότι κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος εκτός των ΑΕΚ, Λαμίας, Άρη και Κηφισιάς, όλες οι άλλες ομάδες εξέδωσαν δηλώσεις για τη διαιτησία. Εδώ και χρόνια έχουμε αφήσει στον Γιάννη Παπαδόπουλο να ελέγχει το με ποιον τρόπο θα βγει πρωταθλήτρια η ΑΕΚ και ποιοι θα πέσουν - ποιοι θα ανέβουν.

Ετοιμαζόμουν να τους πω ότι η ομάδα που διακρίνεται με κάποιο μαγικό τρόπο δέχεται εις βάρος της διαιτησίες. Δεν διαμαρτυρήθηκαν φέτος Πανσερραϊκός και Κηφισιά. Πηγαίνουμε τώρα στα Play off όπου θα παίξουν διαιτητές που έχουν αμφισβητηθεί. Αυτά θα πρέπει να διαβιβαστούν στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Όταν πήγα να τα πως αυτά, τότε πετάχτηκε ο Κοσμάς, με είπε γραφικό και να βγω να τα πω στις τηλεοράσεις. Μετά παρενέβη λες και ήταν Φιλιππινέζα ο Λυσάνδρου».

ΑΕΚΟλυμπιακόςΓιώργος ΚοσμάςSuperLeagueΑλέξης Κούγιαςειδήσεις τώρα