Αθλητισμός|05.03.2024 18:05

Έκλεισε θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες η Δώρα Γκουντούρα στο αγώνισμα της σπάθης

Newsroom

Η Δώρα Γκουντούρα εξασφάλισε οριστικά μια θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού στο αγώνισμα της σπάθης. Η Ελληνίδα ξιφομάχος έφτασε τους 174 βαθμούς στην Ολυμπιακή κατάταξη και έχει στα χέρια της την πρόκριση, ανεξάρτητα από την έκβαση του τελευταίου αγώνα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Σιντ-Νίκλαας στο Βέλγιο (15-17 Μαρτίου).

Η Γκουντούρα θα βρεθεί για δεύτερη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες καθώς είχε αγωνιστεί και στο Τόκιο το 2021, οπότε κατέλαβε την 21η θέση στη γενική κατάταξη. Παράλληλα η Ελλάδα, που εξασφάλισε για 16η φορά τη συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες, θα έχει εκπρόσωπο στο όπλο της σπάθης γυναικών για τέταρτη σερί διοργάνωση μετά το 2012 και το 2016 με τη Βασιλική Βουγιούκα και το 2021 με την Γκουντούρα.

Αντιθέτως, η Δέσποινα Γεωργιάδου, δεν θα μπορέσει να βρεθεί στο Παρίσι παρότι βρίσκεται στο Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης και παρότι είναι η δευτεραθλήτρια κόσμου του 2023! Κι αυτό διότι, ακόμα κι αν κάνει φέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο Βέλγιο, θα συγκεντρώσει 172 βαθμούς, δύο λιγότερους από την Γκουντούρα. Και με δεδομένο ότι η Ελλάδα δεν έχει ελπίδες πρόκρισης στο ομαδικό,  υπάρχει μόνο ένα διαθέσιμο ατομικό εισιτήριο για τη χώρα μας, το οποίο έχει εξασφαλίσει η Γκουντούρα.

ξιφασκίαΟλυμπιακοί ΑγώνεςΔώρα ΓκουντούραΟλυμπιακοί Αγώνες 2024