Αθλητισμός|05.03.2024 23:47

BCL: Απίστευτη ήττα της ΑΕΚ αν και κέρδιζε με +10 πόντους 58'' απ' το φινάλε! Σπουδαία νίκη του Προμηθέα!

Newsroom

Η πεισματάρα Χολόν τελείωσε κάθε ελπίδα της μαχητικής αλλά και αυτοκαταστροφικής ΑΕΚ κερδίζοντας στα Λιόσια στην τρίτη παράταση έπειτα από ένα απίθανο ματς για το BCL. Πλέον η πρόκριση στους «8» θα κριθεί μεταξύ του Προμηθέα και των Ισραηλινών. Για να φτάσει όμως η Ένωση σ' αυτό το σημείο χρειάστηκε να γίνει ιδανική αυτόχειρας καθώς 58'' πριν από το τέλος της δεύτερης παράτασης νικούσε με 100-90! Κι όμως έχασε...

ΑΕΚ - Χολόν 108-112

Ένα ιστορικό παιχνίδι ολοκληρώθηκε στα Άνω Λιόσια, με την ΑΕΚ να «αυτοκτονεί» ουκ ολίγες φορές, να γνωρίζει την ήττα από τους Ισραηλινούς στην τρίτη παράταση και να αποχαιρετά το BCL.

Η ομάδα του Ηλία Ζούρου, που για λόγους ασφαλείας αγωνίστηκε στο άδειο γήπεδο των Άνω Λιοσίων, είχε στα... σχοινιά την ελλιπή Χάποελ Χολόν και έδειχνε να ελέγχει το -do or die για εκείνη- ματς (+4 στο 39'). Ωστόσο, οι γηπεδούχοι τα έκαναν όλα λάθος και η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση. Για άλλη μια φορά, οι «κιτρινόμαυροι» είχαν το «πάνω χέρι» (85-81 στο 43'), αλλά και πάλι δεν βρήκαν διάρκεια στο παιχνίδι τους και «έμειναν» από ενέργεια, κάνοντας μαζεμένα λάθη. Οι Ισραηλινοί επέστρεψαν, έβαλαν ένα τρίποντο - μαχαιριά και «αγκάλιασαν» το διπλό. Βέβαια, αφενός τίποτα δεν είχε τελειώσει, αφετέρου οι... αυτοκτονικές τάσεις των γηπεδούχων συνεχίστηκαν, με τον Τσέισον Ραντλ 2'' πριν από το τέλος να αστοχεί σε μια βολή και το παιχνίδι να οδηγείται στη 2η παράταση (90-90).

Εκεί ο τρομερός Μιντάουγκας Κουζμίνσκας (40 πόντοι) έστειλε την «Ένωση» στο +10 (100-90), αλλά το ρεσιτάλ «κιτρινόμαυρων» λαθών συνεχίστηκε, με τη Χάποελ να επιστρέφει με σερί 10-0 και να πηγαίνει το «θρίλερ» στην 3η παράταση (100-100 στο 50'). Οι κακές αποφάσεις των γηπεδούχων δεν σταμάτησαν, η Χάποελ βρήκε τις λύσεις που χρειαζόταν και «πλήγωσε» τελικά την ΑΕΚ, παίρνοντας την νίκη σε ένα μυθικό παιχνίδι ύστερα από τρεις παρατάσεις (108-112, 55').

Το αποτέλεσμα αυτό ήταν... καταδικαστικό για την ομάδα του Ζούρου, η οποία υποχώρησε στο 0-4 στον Όμιλό της στο BCL και αποκλείστηκε. Αντιθέτως, η Μούρθια και ο Προμηθέας έχουν 3-1 και η Χολόν ακολουθεί με 2-2. Έτσι, η «Ένωση» τέθηκε και μαθηματικά εκτός συνέχειας.

Προμηθέας - Μούρθια 79-78

Ο Προμηθέας ήταν εξαιρετικός και νίκησε την υποψήφια για την κατάκτηση του BCL Μούρθια με 79-78 σε ματς θρίλερ και πλέον θέλει μια νίκη στα επόμενα δύο ματς για να πάρει την πρόκριση στους «8» για πρώτη φορά στην ιστορία του!

Ο ψυχωμένος Προμηθέας δεν φοβήθηκε ούτε την αήττητη στη φάση των «16» Μούρθια, που μετρούσε μόλις μία ήττα στη διοργάνωση φέτος, και γονάτισε την ομάδα του Σίτο Αλόνσο, όντας πλέον πολύ κοντά στα προημιτελικά του Basketball Champions League. H oμάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου πέτυχε τη νίκη της χρονιάς και την πιο σημαντική στην ευρωπαϊκή παρουσία της, φτάνοντας στο 3-1 στον όμιλο και πλέον βλέπει κατάματα τους «8» της διοργάνωσης.

Mεγάλοι πρωταγωνιστές για τον Προμηθέα ήταν οι Άντονι Κάουαν, που κράτησε όρθιους τους Πατρινούς στα δύσκολα και σημείωσε 22 πόντους με 4/6 τρίποντα, και Χάντερ Χέιλ, που τελείωσε το ματς με άλλους 14, πετυχαίνοντας το καλάθι που έδωσε τη νίκη στην ομάδα του Παπαθεοδώρου στα 13" πριν το τέλος. Εξαιρετικός και ο Χάιμε Ετσενίκε με 17 πόντους, χωρίς να χάσει σουτ, έχοντας 7/7 δίποντα και 3/3 βολές.

Από την πλευρά της Μούρθια, πρώτος σκόρερ ήταν ο Ντάστιν Σλίβα με 19 πόντους και 3/5 τρίποντα, με τον Ρόντιονς Κούρουκς να προσθέτει άλλους 15. Στους 10 ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος.

Προμηθέας ΠάτραςΑΕΚBCLειδήσεις τώρα