Αθλητισμός|03.04.2019 11:01

Basketball Champions League: Η ΑΕΚ κάνει το πάρτι µία µέρα πιο νωρίς

Μενέλαος Σεβαστιάδης

Μία µέρα νωρίτερα, όµως, δεν είναι και µεγάλο εµπόδιο για να αρχίσουν οι εορτασµοί. Απόψε (7.30 µ.µ., NS1) οι «κιτρινόµαυροι» θα υποδεχθούν την Μπάµπεργκ στη ρεβάνς του προηµιτελικού του Basketball Champions League, µε στόχο να ανατρέψουν την ήττα τους 71-67 και να πανηγυρίσουν την πρόκρισή τους στο Final Four, εκεί όπου πέρυσι κατέκτησαν το τρόπαιο και θέλουν να το υπερασπιστούν.

Το ΟΑΚΑ αναµένεται να γνωρίσει πιένες ανάλογες του περσινού Final Four, µε την ΑΕΚ να ανακοινώνει από χθες ότι ήδη καταρρίφθηκε το ρεκόρ των 11.650 εισιτηρίων που είχαν σε ευρωπαϊκό αγώνα, ως γηπεδούχοι, από την αναµέτρηση µε τον ΠΑΟΚ.

Ο κόσµος θα συµπαρασταθεί, αφού είναι και η παραµονή της επετείου του πρώτου ευρωπαϊκού τίτλου του 1968. Πέρυσι, η πρόκριση για το Final Four είχε εξασφαλιστεί στις 4 Απριλίου στη ρεβάνς µε το Στρασβούργο και οι συµπτώσεις είναι πολλές.

«Εµπειρία χρόνων»

Ο Λούκα Μπάνκι ξέρει ότι θα έχει στον πάγκο για ψυχολογικούς λόγους -αλλά όχι έτοιµο να προσφέρει- τον Βασίλη Ξανθόπουλο και προσδοκά ότι θα µπορέσει να παίξει ο Τζόρνταν Θίοντορ που δίνει αγώνα δρόµου. Στις ίδιες θέσεις πρόβληµα αντιµετωπίζει και η Μπάµπεργκ, µε τον Νίκο Ζήση να είναι τραυµατίας και η συµµετοχή του αµφίβολη. Ο Ιταλός προπονητής της ΑΕΚ έχει σε µεγάλη υπόληψη τον αντίπαλο: «Υπάρχουν πολύ µεγάλοι αθλητές, µε εµπειρία χρόνων στη Euroleague και µε µεγάλα συµβόλαια. Πρέπει να παίξουµε το τέλειο παιχνίδι και µε αυτές τις συνθήκες το να πάρουµε την πρόκριση θα είναι πολύ µεγάλη επιτυχία, αλλά και έκπληξη»

Basketball Champions LeagueΑΕΚ