Αθλητισμός|07.03.2024 10:53

Europa Conference League: Πρώτες μάχες στους 16 για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό σε Ζάγκρεμπ και Καραϊσκάκη

Newsroom

Ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός ρίχνονται στην ευρωπαϊκή... αρένα με στόχο τη διάκριση και την πρόκριση στα προημιτελικά του Europa Conference League. Η πρόκληση είναι μεγάλη και για τις δυο ελληνικές ομάδες που έχουν μπροστά τους μια μεγάλη ευκαιρία...

Δεν θα είναι εύκολο όμως το έργο τους καθώς ο μεν ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ο δε Ολυμπιακός τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Προφανώς κανένας απ' τους δυο αντιπάλους δεν αποτελεί μεγαθήριο και δεν είναι φόβητρο -γι' αυτό άλλωστε υπάρχουν και αυξημένες ελπίδες για διπλή ελληνική πρόκριση στην οχτάδα- όμως η παρουσία τους στους 16 του Conference φανερώνει την ποιότητα και την ικανότητα που διαθέτουν ως ομάδες...

Το πρόγραμμα της ημέρας

  • 19.45 Ολυμπιακός - Μακάμπι Τελ Αβίβ (COSMOTE SPORT 2)
  • 22.00 Ντιναμό Ζάγκρεμπ - ΠΑΟΚ (COSMOTE SPORT 3)

Ντιναμό Ζάγκρεμπ - ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ φορά ξανά (7/3, 22.00) το ευρωπαϊκό του κοστούμι και ρίχνεται στη «μάχη» του Ζάγκρεμπ με αντίπαλο την Ντιναμό. «Ήρθαμε εδώ γνωρίζοντας τι πρέπει να κάνουμε...». Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έδωσε το στίγμα της πρώτης συνάντησης του ΠΑΟΚ με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στην ομάδα του, ο προπονητής του Δικεφάλου μίλησε για βελτίωση, αυτοπεποίθηση, σοβαρότητα και τεράστιο κίνητρο από πλευράς Δικεφάλου.

Όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά, οι Θεσσαλονικείς θα βρουν απόψε στο δρόμο τους μία ομάδα με τεράστια εμπειρία στην Ευρώπη και δυνατή ως σύνολο. Μία ομάδα που μπορεί αυτήν την στιγμή να μην έχει μεγάλη ένταση, αλλά είναι οργανωμένη και ξέρει να εκμεταλλεύεται αδυναμίες και λάθη αντιπάλου.

Στο κατάμεστο Maksimir, όπως τουλάχιστον αναμένουν οι Κροάτες, ο ΠΑΟΚ θέλει να κάνει το πρώτο βήμα. Να επιβεβαιώσει τρόπον τινά αυτό που είπε και ο Σεργκέι Γιακίροβιτς στην συνέντευξη Τύπου, «δεν είναι τυχαία στην κορυφή της βαθμολογίας στην Ελλάδα». Και η αλήθεια είναι πως η ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος, αντάμειψε τον ΠΑΟΚ για το ποδόσφαιρό του. Η Ευρώπη είναι μία υπόθεση διαφορετική. Γοητευτική. Προκλητική.

«Όσοι αγωνιστούν θα παίξουν σαν να είναι το τελευταίο τους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ραζβάν Λουτσέσκου για την ενδεκάδα που έχει στο μυαλό του. Όπως είναι ήδη γνωστό, ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στην Κροατία χωρίς τον Άλι Σαμάτα που ταλαιπωρείται από πόνους στη μέση. Ως εκ τούτου, το βάρος στην επίθεση πέφτει στον Μπράντον Τόμας που είναι το απόλυτο φαβορί για να βρεθεί στην αρχική σύνθεση.

Πιθανές ενδεκάδες

  • Ντινάμο Ζάγκρεμπ: Νέβιστιτς, Ριστόβσκι, Μπερνάουερ, Τεοφίλ-Κατρίν, Πέρκοβιτς, Σούτσιτς, Μίσιτς, Κανέκο/Σπίκιτς, Μπατούρινα, Χοτζά, Πέτκοβιτς.
  • ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ότο, Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ/Σβαμπ, Μεϊτέ, Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Τάισον, Τόμας.

Ολυμπιακός - Μακάμπι Τελ Αβίβ

Τις βάσεις για την πρόκριση στα προημιτελικά του Conference League θέλει να βάλει ο Ολυμπιακός (7/3, 19:45), ο οποίος υποδέχεται στο «Γ. Καραϊσκάκης» τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Οι Ισραηλινοί παραδοσιακά δυσκολεύουν τους Ερυθρόλευκους και κάθε ελληνική ομάδα, με τους παίκτες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να θέλουν να σπάσουν την… κατάρα.

Οι Πειραιώτες προέρχονται από ένα σερί έξι νικών στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια και χαρακτηρίζονται από την UEFA ως η πιο φορμαρισμένη ομάδα της διοργάνωσης. Κάτι που πρέπει να αποδείξουν απόψε μέσα στο γήπεδο, το οποίο θα είναι κατάμεστο από τους οπαδούς τους.

Στα αγωνιστικά, εκτός μάχης τέθηκε ο Αλεξανδρόπουλος, λόγω ενός προβλήματος στη μέση, ενώ ο Βάσκος τεχνικός ετοιμάζει μια δοκιμασμένη ενδεκάδα, όπως έπαιξε και στη Βουδαπέστη.

Σε καλή κατάσταση βρίσκεται και η Μακάμπι, η οποία φέτος μετρά μόλις τρεις ήττες και θέλει να συνεχίσει την ευρωπαϊκή της πορεία. Τα πλάνα του Ρόμπι Κιν είναι επιθετικά, παρατάσσοντας την ομάδα με 4-3-3, έχοντας ως αιχμή του δόρατος τον πολύπειρο Ζάχαβι.

Οι πιθανές ενδεκάδες

  • Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ορτέγκα, Ροντινέι, Κάρμο, Ρέτσος, Έσε, Τσικίνιο, Όρτα, Φορτούνης, Ποντένσε, Ελ Κααμπί.
  • Μακάμπι Τελ Αβίβ: Μισπάτι, Ρεβίβο, Κοέν Αβ., Σάμποριτ, Μπαλτάξα, Φαν Όφερεμ, Πέρετς, Κανιτσόβσκι, Μίλσον, Νταρίντα, Ζάχαβι.
Ντινάμο ΖάγκρεμπΟλυμπιακόςEuropa Conference LeagueΠΑΟΚΜακάμπι Τελ Αβίβειδήσεις τώρα