Αθλητισμός|07.03.2024 21:45

Ολυμπιακός - Μακάμπι Τελ Αβίβ 1-4: Διασυρμός των Ερυθρόλευκων στο Γ. Καραϊσκάκης!

Newsroom

Φαίνεται πως το έχει η μοίρα του Ολυμπιακού όταν αντιμετωπίζει ομάδες από το Ισραήλ να παθαίνει μπλακ άουτ! Οι Ερυθρόλευκοι υπέστησαν την πρώτη αλλά πολύ βαριά ήττα τους επί των ημερών του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ καθώς διασύρθηκαν με 1-4 απ' τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Γ. Καραϊσκάκης για τη φάση των 16 του Conference League.

Όπως τον Ιούλιο του 2022 η Μακάμπι Χάιφα είχε περάσει απ' την έδρα των Πειραιωτών με 0-4, ενάμιση χρόνο αργότερα ήταν η σειρά της Μακάμπι Τελ Αβίβ να πανηγυρίσει μια πολύ μεγάλη νίκη στην έδρα των Πειραιωτών που πλέον έχουν να σκαρφαλώσουν ένα... βουνό αν θέλουν να κυνηγήσουν τις όποιες πιθανότητες έχουν για πρόκριση στα προημιτελικά του Conference League. Η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Πέμπρη (14/03) στη Σερβία, στο γήπεδο της Μπάτσκα Τόπολα.

Η ήττα του Ολυμπιακού είναι βαριά αλλά είναι και δίκαιη καθώς η εικόνα του, ιδίως στην άμυνα ήταν αποκαρδιωτική. Απ' την άλλη πλευρά, η Μακάμπι ήταν εξαιρετική στη μεσοεπιθετική της γραμμή κάνοντας... πάρτι στην περιοχή των Ερυθρόλευκων που έπειτα από ένα νικηφόρο σερί προσγειώθηκαν απότομα...

H εξέλιξη του αγώνα

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό καθώς μόλις στο 5' άνοιξε το σκορ με τον Ζαχάβι, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Έσε και τελείωσε εύστοχα τη φάση για το 0-1. Σαν να μην έφτανε αυτό, η ισραηλινή ομάδα σκόραρε για δεύτερη φορά πριν από τη συμπλήρωση δέκα λεπτών παγώνοντας το Καραϊσκάκη. Στο 9' ο Πέρετς σούταρε με δύναμη, ο Πασχαλάκης απέκρουσε αλλά ο Σαχάρ πήρε το ριμπάουντ απέφυγε τον Κάρμο εντός περιοχής και εκτέλεσε γράφοντας το απρόσμενο 0-2.

Οι Ερυθρόλευκοι αντέδρασαν άμεσα και στο 13' μείωσαν με τον συνήθη ύποπτο Ελ Κααμπί. Ο Φορτούνης σέντραρε από δεξιά και ο Μαροκινός με κεφαλιά έγραψε το 1-2 αναπτερώνοντας τις ελπίδες των Πειραιωτών.

Η άμυνα του Ολυμπιακού θύμιζε... παιδική χαρά και στο ημίωρο δέχθηκε και τρίτο γκολ! Στο 30' ο Μίλσον απέφυγε τον Ροντινέι και έστρωσε για τον Ζαχάβι, ο οποίος σκόραρε για δεύτερη φορά γράφοντας το 1-3!

Πριν απ' το φινάλε του ημιχρόνου ο Ολυμπιακός είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Φορτούνη στο 34' αλλά και η Μακάμπι άγγιξε το τέταρτο γκολ με τον Ζαχάβι στο 35', όμως το σκορ δεν άλλαξε.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε μια μεγάλη ευκαιρία με τον Ελ Κααμπί, ο οποίος νικήθηκε στο τετ α τετ απ' τον Μισπάτι στο 52'. Αντί για το 2-3 όμως, έγινε το 1-4! Στο 74' ο Κανισόφσκι σέντραρε και ο Πέρετς πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά διαμορφώνοντας το 1-4!

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να έχει μειώσει στο φινάλε καθώς είχε δοκάρι με τον Καρβάλιο στο 89' και νέα μεγάλη ευκαιρία με τον ίδιο παίκτη στο 94'.

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Κάρμο, Ρέτσος, Ορτέγκα, Έσε, Τσικίνιο (67' Μασούρας), Όρτα (83' Ιμπόρα), Ποντένσε (78' Καρβάλιο), Ελ Κααμπί (83' Ελ Αραμπί), Φορτούνης (78' Γιόβετιτς).

Μακάμπι Τελ Αβίβ: Μισπάτι, Ρεβίβο, Σαμπορίτ, Ναχμιάς, Σαχάρ, Πέρετς, Φαν Όβερμεερ (77' Κάρζεβ), Κανισόφσκι (81' Γκολάσα), Μίλσον (81' Νταβιντζάντα), Ζάχαβι (77' Τούργκεμαν), Ντάβιντα.

ΟλυμπιακόςΜακάμπι Τελ ΑβίβEuropa Conference Leagueειδήσεις τώρα