Αθλητισμός|08.03.2024 00:00

Ντιναμό Ζάγκρεμπ - ΠΑΟΚ 2-0: Έκανε λάθη και πληγώθηκε στο Ζάγκρεμπ ο Δικέφαλος

Newsroom

Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ επικράτησε 2-0 του ΠΑΟΚ στην Κροατία στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τη φάση των 16 του Conference League και φέρνει τον Δικέφαλο σε εξαιρετικά δύσκολη θέση ενόψει της ρεβάνς στην Τούμπα την ερχόμενη Πέμπτη (14/3).

Ο Πέτκοβιτς σκόραρε και τα δύο τέρματα της ομάδας του βάζοντας φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στη νίκη της Ντιναμό. Ωστόσο ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι μπορεί να κάνει τη μεγάλη ανατροπή. Θα πρέπει όμως να παρουσιαστεί αποτελεσματικός στην επίθεση αλλά και να αποφύγει τα λάθη στην άμυνα. Πράγματα που δεν έκανε στο Μάκσιμιρ με αποτέλεσμα να ηττηθεί απ' την ποιοτική και άκρως επικίνδυνη Ντιναμό.

Η ομάδα του Λουτσέσκου θα μπορούσε να έχει αλλάξει τελείως την ιστορία του ζευγαριού αν στο 95' ο γκολκίπερ της Ντιναμό δεν πραγματοποιούσε μια τρομερή επέμβαση σε σέντρα-σουτ του Μουργκ...

To 13o εφετινό ευρωπαϊκό παιχνίδι του ΠΑΟΚ δεν ήταν τυχερό καθώς η ομάδα της Θεσσαλονίκης υπέστη την πρώτη της ήττα στο Conference απ' το ξεκίνημα της σεζόν τον περασμένο Ιούλιο!

H εξέλιξη του αγώνα

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στο πρώτο ημίχρονο. Οι δυο ομάδες έψαξαν την απειλή μέσα από τις αντεπιθέσεις ωστόσο δεν βρήκαν πολλές φάσεις. Ο ΠΑΟΚ κυκλοφόρησε την μπάλα, είχε την κατοχή (58%) και προσπάθησε να βρει τον τρόπο για να σκοράρει. Μάλιστα είχε μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ στο 27' με κεφαλιά του Ζίβκοβιτς που κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Από την άλλη πλευρά, η Ντινάμο έδειξε επικίνδυνη στην κόντρα επίθεση και μια τέτοια εκμεταλλεύτηκε για να ανοίξει το σκορ. Στο 37' ο Ότο έκανε λανθασμένο γύρισμα, ο Πέτκοβιτς πήρε την μπάλα και βγήκε απέναντι στον Κοτάρσκι. Ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ απέκρουσε το τετ α τετ αλλά στάθηκε άτυχος καθώς η μπάλα επέστρεψε στον Κροάτη φορ, ο οποίος πλάσαρε σε άδειο τέρμα για το 1-0.

Σε μια στιγμή που ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να βρει τον τρόπο για να ισοφαρίσει, η Ντιναμό εκμεταλλεύτηκε την επιθετική ποιότητα των παικτών της και μια λανθασμένη αμυντική αντίδραση των παικτών του Δικεφάλου. Και στο 71' ο Μπατούρινα έβγαλε κάθετη προς την περιοχή του Δικεφάλου, ο Κεντζιόρα δεν εκτίμησε σωστά την πορεία της μπάλας και ο Πέτκοβιτς που εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση σκόραρε για δεύτερη φορά στο ματς γράφοντας το 2-0.

Ο ΠΑΟΚ έψαξε αντίδραση και βρήκε μια μεγάλη ευκαιρία στο 84' όμως το σουτ του Μουργκ μέσα απ' την περιοχή κατέληξε λίγο άουτ.

Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Νέβιστιτς, Ριστόφσκι, Μπερνάουερ, Θεοφίλ-Καθρίν, Πέρκοβιτς, Μίσιτς, Σούσιτς, Σπίκιτς (73' Τανέκο), Μπατούρινα (93' Χαλίλοβιτς), Χόξα (46' Βίντοβιτς), Πέτκοβιτς (89' Κουλένοβιτς).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Μπάμπα, Κουλιεράκης, Κετζιόρα, Ότο, Μεϊτέ, Οζντόεφ (69' Σβαμπ), Κωνσταντέλιας (69' Μουργκ), Τάισον, Α. Ζίβκοβιτς (82' Τζίμας), Τόμας (60' Ντεσπόντοφ).

Europa Conference LeagueΝτινάμο ΖάγκρεμπΠΑΟΚειδήσεις τώρα