Αθλητισμός|05.04.2019 22:51

Διεθνής συνεργασία στην Sportexpo ενόψει Euro και Μουντιάλ

Θοδωρής Φελάνης

Πανδαισία αθλητικού θεάματος με την παρουσία πλήθους Ομοσπονδιών όλων των αθλημάτων, Ενώσεων, χιλιάδων αθλητών αλλά και την συμμετοχή σχολείων , υπόσχεται η 4η Έκθεση Αθλητισμού Sportexpo που θα πραγματοποιηθεί  το τριήμερο 10-13 Απριλίου στην Έκθεση Θεσσαλονίκης. Στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου όπου έγινε η παρουσίαση των δράσεων που πρόκειται να φιλοξενηθούν στην συμπρωτεύουσα ανακοινώθηκε επίσης η συμμετοχή των χωρών της Σερβίας, της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας στο πλαίσιο της προσπάθειας που έχει ήδη ξεκινήσει με την Ελλάδα με στόχο την από κοινού διεκδίκηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου το 2030, γεγονός που δίνει στην Sportexpo  διεθνή χαρακτήρα.

«Η Sportexpo θα σηματοδοτήσει τη συνεργασία Ελλάδας, Σερβίας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας για την διεκδίκηση μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων. Είναι μια ευτυχής συγκυρία που φέρνει τις τέσσερις χώρες πιο κοντά, αναδεικνύοντας το πνεύμα συνεργασίας στη Βαλκανική και στο αθλητικό πεδίο», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της ΔΕΘ, Τάσος Τζήκας.

Στην διάρκεια της Έκθεσης Αθλητισμού που έχει για κεντρικό της σύνθημα το «Άθληση για όλους» θα παραβρεθούν περισσότερες από 40 Ομοσπονδίες , 18 Ενώσεις ενώ ήδη έχει προγραμματιστεί (με την συνεργασία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) η επίσκεψη 5.000 μαθητών. Θυμίζουμε επίσης ότι στο πλαίσιο της Sportexpo θα πραγματοποιηθεί και ο μεγάλος Διεθνή Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος, ο οποίος διοργανώνεται από τον αθλητικό σύλλογο, ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝΑ, την Κυριακή, 14 Απριλίου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών στον μαραθώνιο θα συμμετάσχουν περίπου 15.000 δρομείς.

Σε ότι αφορά τις παράλληλες δράσεις  (τις οποίες ανακοίνωσε ο Ειδικός σύμβουλος του Υπουργείου Αθλητισμού Δημήτρης Ακριτίδης) που θα γίνουν ανακοινώθηκε πως εντός της Έκθεσης θα υπάρξουν σταθμοί άθλησης από διάφορα αθλήματα όπως είναι: η πάλη, το τζούντο, η πυγμαχία, η σκοποβολή, το σκάκι , η ξιφασκία. Επίσης δημιουργήθηκε πισίνα 10Χ5 όπου θα γίνουν επιδείξεις κολύμβησης αλλά και κανόε καγιάκ! Στο περίπτερο 3 η ΕΠΟ δημιούργησε γήπεδο ποδοσφαίρου με χλοοτάπητα όπου και θα γίνει τουρνουά ποδοσφαίρου. Στο περίπτερο 16 στήθηκαν γήπεδα μπάσκετ και βόλει . Επίσης θα γίνουν αγώνα Goal Ball τυφλών, αγώνες μπάσκετ κωφών , αγώνες με καρότσι,  αγώνες beach volley, beach χάντμπολ. Παρουσία θα έχουν και λιγότερο διαδεδομένα αθλήματα όπως το λακρός, το πετάνκ, το παγκράτιο , ο αερομοντελισμός.

«Ανάμεσα στους στόχους της Sportexpo περιλαμβάνεται η προβολή του έργου και των προγραμμάτων των αθλητικών ομοσπονδιών και των ενώσεων αθλημάτων και στο πλαίσιο αυτό θα διοργανωθούν παράλληλα γεγονότα όπως τουρνουά, επιδείξεις, σεμινάρια κ.λ.π. με στόχο τη γνωστοποίηση στο ευρύ κοινό και μη διαδεδομένων αθλημάτων, αλλά και τη δημιουργία αθλητικής συνείδησης», είπε ο διευθύνοντας σύμβουλος της έκθεσης, Κυριάκος Ποζρικίδης.

υπουργείο Πολιτισμού και ΑθλητισμούSportexpoΜουντιάλ