Αθλητισμός|09.03.2024 20:30

Formula 1: Δεν παίζεται η Red Bull και ο Μαξ Φερστάπεν! Δεύτερη σερί νίκη στη Σαουδική Αραβία

Newsroom

Χωρίς αντίπαλο παίζουν η Red Bull, o Μαξ Φερστάπεν και ο Σέρχιο Πέρες στη Formula 1. Το απέδειξαν και στην πίστα της Σαουδικής Αραβίας, όπου έκαναν ένα ακόμα επιβλητικό 1-2 έχοντας μεγάλη διαφορά απ' τους διώκτες τους. Όπως ακριβώς συνέβη και στον πρώτο αγώνα της χρονιάς στο Μπαχρέιν ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής επιβεβαίωσε ότι είναι το απόλυτο φαβορί για να κατακτήσει τον τέταρτο σερί παγκόσμιο τίτλο!

100ό πόντιουμ για Μαξ

Ο 26χρονος Φερστάπεν έκανε... περίπατο στη Σαουδική Αραβία, πανηγύρισε την 56η νίκη του (ένατη συνεχόμενη) στη Formula 1 και ανέβηκε για 100ή φορά στην καριέρα του στο πόντιουμ. Το φαινόμενο Φερστάπεν κυριαρχεί ολοκληρωτικά στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Τον ακολούθησε ο έτερος οδηγός της Red Bull Σέρχιο Πέρες, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος έχοντας και ποινή δευτερολέπτων. Ακολούθησε ο Λεκλέρκ με τη Ferrari που συμπλήρωσε το πόντιουμ. Από εκεί και πέρα, ο εξαιρετικός Πιάστρι με McLaren τερμάτισε τέταρτος, ο Αλόνσο (Aston Martin) πέμπτος, ο Ράσελ (Mercedes) έκτος και ο απίθανος Μπέρμαν έβδομος.

Ο 18χρονος Βρετανός της Ferrari, στο ντεμπούτο του στη Formula 1 λόγω επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε εκτάκτως ο Κάρλος Σάινθ, πραγματοποίησε έναν σπουδαίο αγώνα. Μολονότι κλήθηκε (κυριολεκτικά) την τελευταία στιγμή να αντικαταστήσει τον Ισπανό, μπήκε στη βαθμολογούμενη δεκάδα και άντεξε στην πίεση του Νόρις (McLaren), ο οποίος έμεινε όγδοος. Ένατος ήταν ο Χάμιλτον (Mercedes) και δέκατος ο Χούλκενμπεργκ (Haas).

Το τρίτο εφετινό γκραν πρι θα διεξαχθεί στην Αυστραλία την Κυριακή 24 Μαρτίου.

Η δεκάδα

  1. Φερστάπεν
  2. Πέρες
  3. Λεκλέρκ
  4. Πιάστρι
  5. Αλόνσο
  6. Ράσελ
  7. Μπέρμαν
  8. Νόρις
  9. Χάμιλτον
  10. Χούλκενμπεργκ
Σέρχιο ΠέρεςFormula 1Λιούις ΧάμιλτονΛάντο ΝόριςRed Bullειδήσεις τώραMercedesFerrariΜαξ Φερστάπεν