Αθλητισμός|09.03.2024 21:46

Premier League: Ο Χάβερτς λύτρωσε στο 86' την Άρσεναλ που πάτησε κορυφή και περιμένει το ντέρμπι

Newsroom

Η Άρσεναλ τα χρειάστηκε και αγχώθηκε αρκετά απέναντι στην Μπρέντφορντ αλλά ο Κάι Χάβερτς έδωσε τη λύση στο φινάλε. Ο Γερμανός σκόραρε στο 86' το νικητήριο γκολ για τους Κανονιέρηδες που επικράτησαν με 2-1 και ανέβηκαν (προσωρινά;) στην κορυφή της Premier League ένα 24ωρο πριν από το μεγάλο ντέρμπι της 28ης αγωνιστικής μεταξύ της Λίβερπουλ και της Μάντσεστερ Σίτι στο «Ανφιλντ» (10/03).

Η Άρσεναλ αν και προηγήθηκε νωρίς με τον Ράις, δέχθηκε ένα απρόσμενο γκολ εξαιτίας ενός τραγικού λάθους του Ραμσντέιλ (σκόραρε ο Βίσα) στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου που έφερε το παιχνίδι στο 1-1.

Οι φιλοξενούμενοι «άγγιξαν» το 1-2, αλλά ο Ραμσντέιλ διόρθωσε το λάθος του με καταπληκτικές επεμβάσεις κρατώντας το ματς στην ισοπαλία.

Η Άρσεναλ αντέδρασε και βρήκε το γκολ της νίκης στο 86'.

Μάχη για την τέταρτη θέση η Γιουνάιτεντ

Στο μεταξύ, η Γουλβς επικράτησε δύσκολα στο «Μολινό» με 2-1 της Φούλαμ και συνεχίζει να ελπίζει σε μια θέση στα ευρωπαϊκά κύπελλα την επόμενη σεζόν. Η Μπόρνμουθ είχε ως μοιραίο παίκτη τον πρώτο σκόρερ της, Σολάνκε, ο οποίος αστόχησε σε πέναλτι (15'), ακυρώθηκε γκολ του από το VAR (67΄), και έτσι δεν μπόρεσε να νικήσει στο γήπεδο της τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (2-2), η οποία κάνει την ύστατη προσπάθεια για ν' αποφύγει τον υποβιβασμό. Παράλληλα και η Λούτον με γκολ στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων πήρε το βαθμό της ισοπαλίας μέσα στο Λονδίνο από την Κρίσταλ Πάλας (1-1)

Νωρίτερα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεπέρασε το εμπόδιο της Εβερτον, επικρατώντας στο «Ολντ Τράφορντ» με 2-0. Η ομάδα του Ερικ Τεν Χαγκ πήρε τη νίκη με δύο πέναλτι, (12' Φερνάντες, 36' Ράσφορντ) και συνεχίζει την προσπάθεια για την κατάκτηση της τέταρτης ή (ακόμη και) της πέμπτης θέσης, που δίνουν το εισιτήριο για το Champions League της επόμενης αγωνιστικής σεζόν.

ΑρσεναλΜπρέντφορντPremier LeagueΜάντσεστερ Γιουνάιτεντειδήσεις τώρα