Αθλητισμός|10.03.2024 10:40

Super League: Πρεμιέρα στα πλέι οφ με σούπερ ντέρμπι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Το πρόγραμμα της ημέρας

Newsroom

Η αυλαία των πλέι οφ ανοίγει με δύο σπουδαία ντέρμπι, τα οποία ενδέχεται να κρίνουν πολλά στην έκβαση της μάχης για τον τίτλο στη Super League. Η «μητέρα των μαχών» στο ελληνικό ποδόσφαιρο μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο Γ. Καραϊσκάκη ξεχωρίζει, όπως και η μονομαχία της Θεσσαλονίκης, όπου ο ΠΑΟΚ και ο Άρης θα αναμετρηθούν στην άδεια λόγω τιμωρίας Τούμπα. Σαφώς πιο βατό δρόμο έχει η ΑΕΚ που θα παίξει στην έδρα της επικίνδυνης εφέτος Λαμίας σε ένα ματς που θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών επίσης.

Το πρόγραμμα της ημέρας

  • 17.00 Λαμία - ΑΕΚ (Cosmote Sport 1)
  • 20.30 Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός (Cosmote Sport 1)
  • 21.00 ΠΑΟΚ - Άρης (Novasports Prime)

Μοιάζει με ματς δίχως αύριο το παιχνίδι στο Φάληρο καθώς ο χαμένος θα απωλέσει πολύτιμο έδαφος όχι μόνο για τον τίτλο αλλά και για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Ιδίως ο Παναθηναϊκός, αν ηττηθεί με το καλημέρα μειώνει αισθητά τις πιθανότητές του για τον τίτλο, μιας και ήδη μπαίνει ως αουτσάιντερ στο μίνι πρωτάθλημα έχοντας -4 από την κορυφή. Την ίδια στιγμή οι Ερυθρόλευκοι ψάχνουν αντίδραση μετά το στραπάτσο από την Μακάμπι, θέλοντας να διατηρήσουν την επαφή τους με την 1η θέση. Σε περίπτωση ήττα όμως θα βαρύνει περισσσότερο το κλίμα. Δίχως τον τιμωρημένο Ρέτσο αλλά και τον Αλεξανδρόπουλο οι γηπεδούχοι, εκτός οι Βέρμπιτς, Αϊτόρ, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Γεντβάι για το Τριφύλλι.

Να παραμείνει στην κορυφή θέλει ο ΠΑΟΚ στη μεγάλη μάχη της Θεσσαλονίκης με τον συμπολίτη Άρη, τον οποίο δεν κατάφερε να κερδίσει στα δύο ματς της κανονικής διάρκειας. Ο Δικέφαλος έρχεται από τη σκληρή ήττα στο Ζάγκρεμπ για το Conference League, αλλά στο πρωτάθλημα έκανε την τελευταία αγωνιστική την προσπέραση και θέλει να παραμείνει εκεί. Δεν υπολογίζει στον Σαμάτα ο Λουτσέσκου, δίχως προβλήματα οι Κίτρινοι.

Must win παιχνίδι για την ΑΕΚ στη Λαμία ιδίως μετά το στραβοπάτημα στο Κλ. Βικελίδης, όπου έχασε τη νίκη στο 97' κόντρα στον Άρη και μαζί την κορυφή. Δεν λείπουν τα προβλήματα για τον Αλμέιδα, καθώς απουσιάζουν οι Άμραμπατ, Τσούμπερ, Γκατσίνοβιτς, αλλά πιθανότατα επανέρχεται ο Λιβάι. Για τη Λαμία που είναι η... σταχτοπούτα των πλέι οφ και ζει ιστορικές στιγμές με την παρθενική συμμετοχή της, είναι τιμωρημένος ο Παπαδόπουλος, όμως επανέρχονται οι Σιμόν, Σίντκλεϊ και Σαντάνα.

H βαθμολογία

  1. ΠΑΟΚ 60
  2. ΑΕΚ 59
  3. Ολυμπιακός 57
  4. Παναθηναϊκός 56
  5. Άρης 42
  6. Λαμία 34
ΟλυμπιακόςΑΕΚSuperLeagueΛαμία ΠΑΕΑρηςΠαναθηναϊκόςΠΑΟΚειδήσεις τώρα