Αθλητισμός|10.03.2024 20:00

Premier League: Ματσάρα χωρίς νικητή το απόλυτο ντέρμπι της Λίβερπουλ με τη Μάντσεστερ Σίτι

Newsroom

Χωρίς νικητή αλλά γεμάτο θέαμα και αγωνία μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο ήταν το απόλυτο ντέρμπι της Premier League μεταξύ της Λίβερπουλ και της Μάντσεστερ Σίτι. Η αναμέτρηση του Άνφιλντ έληξε στο 1-1 και η μάχη για την κορυφή αντί να ξεκαθαρίσει φούντωσε ακόμα περισσότερο καθώς η Άρσεναλ εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση και πλέον βρίσκεται στην κορυφή (κι έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων) μαζί με τη Λίβερπουλ, ενώ η Σίτι έπεται με έναν βαθμό λιγότερο.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα προηγήθηκε στο 23ο λεπτό με τον Στόουνς έπειτα από πανέξυπνη κομπίνα από κόρνερ και σε ολόκληρο το πρώτο 45λεπτο είχε τον έλεγχο του αγώνα. Στο β' ημίχρονο όμως οι Κόκκινοι του Γιούργκεν Κλοπ ανέβηκαν και είχαν πολλές ευκαιρίες για να σκοράρουν πέραν του γκολ της ισοφάρισης που πέτυχε στο 50' με πέναλτι του ΜακΆλιστερ.

Το παιχνίδι άνοιξε προς το τέλος και κάθε επίθεση... μυρίζε γκολ, το οποίο όμως δεν ήρθε για καμιά απ' τις δυο ομάδες. Μάλιστα η Σίτι είχε και δοκάρι με τον Ντοκούν στο 89', ενώ η Λίβερπουλ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η ομάδα του Μέρσεσαϊντ έχασε την ευκαιρία να νικήσει για πέμπτο σερί ματς στο πρωτάθλημα, ενώ απ' την άλλη η Σίτι έμεινε αήττητη για 13η συνεχόμενη αγωνιστική.

Μεγάλη νίκη της Τότεναμ

Νωρίτερα, η Τότεναμ πήρε τεράστια νίκη στο Βίλα Παρκ επί της Αστον Βίλα με το εντυπωσιακό 4-0 και μείωσε τη διαφορά στους δύο βαθμούς από τους Χωριάτες έχοντας μάλιστα κι ένα ματς λιγότερο. Η ομάδα του Ποστέκογλου διεκδικεί την τέταρτη θέση της βαθμολογίας και μια θέση στο Champions League της επόμενης σεζόν.

Οι Λονδρέζοι εκμεταλλεύτηκαν τα αμυντικά λάθη των γηπεδούχων και προηγήθηκαν μέσα σ' ένα τρίλεπτο με τα γκολ των Μάντισον (50') και Τζόνσον (52'). Στη συνέχεια η Βίλα έμεινε με δέκα παίκτες στο 65ο λεπτό, λόγω αποβολής του ΜακΓκιν, και η Τότεναμ πέτυχε άλλα δύο γκολ στις καθυστερήσεις, με τον Σον (91') και με τον Βέρνερ στο 95'.

Παράλληλα, η Μπράιτον νίκησε δύσκολα στην έδρα της τη Νότιγχαμ με 1-0 και συνεχίζει την προσπάθεια της να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Το ματς κρίθηκε με το αυτογκόλ του Ομπαμιντέλε στο 29ο λεπτό, με τους φιλοξενούμενους να παραμένουν κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού.

Την ίδια ώρα, η Μπέρνλι έφθασε κοντά στη μεγάλη νίκη στο Λονδίνο, αλλά η Γουέστ Χαμ κατάφερε ν' αποφύγει την ήττα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Ινγκς. Η ομάδα του Βενσάν Κομπανί προηγήθηκε με τον Φοφανά νωρίς (11') και στις καθυστερήσεις του Α' μέρους έκανε το 2-0 με μια άτυχη στιγμή και το αυτογκόλ του Ντίνου Μαυροπάνου. Στην επανάληψη, η ομάδα του Ντέιβιντ Μόιες ανέλαβε τον πλήρη έλεγχο του ματς, μείωσε αρχικά με τον Πακετά (46') και πήρε την ισοπαλία με τον Ινγκς στις καθυστερήσεις.

Λίβερπουλειδήσεις τώραΜάντσεστερ ΣίτιΑρσεναλPremier League