Αθλητισμός|10.03.2024 19:10

Επιβλητικό πέρασμα της ΑΕΚ απ' τη Λαμία με 4άρα! Πάτησε κορυφή και περιμένει τα ντέρμπι η Ένωση

Newsroom

Επιβλητική ήταν η ΑΕΚ στην έδρα της Λαμίας μετατρέποντας σε περίπατο την πρεμιέρα της στα πλέι οφ της Super League. Η Ένωση επικράτησε 0-4 στο άδειο Αθ. Διάκος, πάτησε κορυφή και περιμένει τα ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Άρη και του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό για να δει που θα βρίσκεται στο φινάλε της πρώτης στροφής του μίνι πρωταθλήματος.

Η Ένωση που σκόραρε ένα κομβικό γκολ με τον Κάλενς στο φινάλε του α' ημιχρόνου από στατική φάση (το 25ο από στημένο στη διάρκεια της σεζόν), έφτασε στον θρίαμβο με το 12ο τέρμα του Πόνσε στο εφετινό πρωτάθλημα αλλά και με διπλό χτύπημα του Λιβάι Γκαρσία που ήρθε απ' τον πάγκο και μέσα σε λίγο λεπτά σκόραρε δις φτάνοντας τα 13 εφέτος στη Super League.

Highlights

H εξέλιξη του αγώνα

Η ΑΕΚ υπήρξε πιεστική στο ξεκίνημα του ματς κυνηγώντας ένα γρήγορο γκολ για να αποβάλλει το άγχος. Απείλησε με τον Πήλιο στο 10' , με τον Ελίασον στο 16', ξανά με τον Πήλιο στο 17' και πάλι με τον Ελίασον στο 27', με κεφαλιά και σουτ του Πόνσε στο 31' και το 38'. Εν τέλει η πίεση της Ένωσης απέδωσε καρπούς στο 45+2' από στατική φάση. Ο Μάνταλος έκανε το γέμισμα, ο Πόνσε έβαλε την προβολή, ο Κοσέλεφ απέκρουσε ασταθώς χάνοντας την μπάλα μέσα από τα χέρια του με αποτέλεσμα ο Κάλενς να εκμεταλλευτεί την αδράνεια και να σκοράρει από κοντά για το 0-1.

Στο 68' η ΑΕΚ κλείδωσε τρίποντο με τον Πόνσε να κάνει ωραία ενέργεια, να σουτάρει με δύναμη μέσα απ' την περιοχή και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Κοσέλεφ για το 0-2.

Το δεύτερο γκολ της Ένωσης απελευθέρωσε πλήρως την ΑΕΚ που με την είσοδο του Λιβάι Γκαρσία έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην επικράτησή της. Ο στράικερ από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο βρήκε δύο ωραία γκολ στο 88' και το 93' διαμορφώνοντας το τελικό και άκρως επιβλητικό 0-4.

Λαμία: Κοσέλεφ, Σίντκλεϊ (73' Σαντάνα), Κορνέζος, Τζανετόπουλος (87' Γιαννούτσος), Σιμόν, Τζανδάρης (58' Τσούκαλος), Στάνκο (73' Κοντονίκος), Νούνιες, Αμαράλ, Σλίβκα, Μάλτσι (73' Μάλτσι).

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Πήλιος, Κάλενς, Βίντα, Ρότα (78' Λιούμπισιτς), Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα (83' Σιντιμπέ), Ελίασον (83' Χατζισαφί), Μάνταλος (78' Μάνταλος), Πόνσε (83' Αραούχο).

SuperLeagueΑΕΚειδήσεις τώραΛαμία ΠΑΕ