Αθλητισμός|12.03.2024 20:54

Η Άρσεναλ εγκαινίασε στο Emirates αίθουσα προσευχής για τους ποδοσφαιριστές!

Newsroom

Οι ποδοσφαιριστές της Άρσεναλ έχουν πλέον τον δικό τους ξεχωριστό χώρο στο Emirates, όπου θα μπορούν να προσεύχονται πριν από τους αγώνες!

Ήταν ένα πάγιο αίτημα των παικτών της ομάδας του Λονδίνου, που ήθελαν έναν ιδιωτικό χώρο για να πραγματοποιούν τις προσευχές τους. Με πρωτοβουλία του Αιγύπτιου άσου της ομάδας Μοχάμεντ Ελνένι, η διοίκηση του συλλόγου αποφάσισε να μετατρέψει μια αίθουσα του γηπέδου σε χώρο προσευχής.

Μάλιστα ήταν ο ίδιος που πραγματοποίησε σε πανηγυρικό κλίμα -κόβοντας και κόκκινη κορδέλα- τα εγκαίνια της «πολυθρησκευτικής αίθουσας προσευχής», όπως αναγράφει η πινακίδα στην πόρτα. Δόθηκε προς χρήση στους παίκτες στις 8 Μαρτίου, δύο μέρες πριν από την έναρξη του Ραμαζανιού, του ιερού μουσουλμανικού μήνα νηστείας. 

«Είμαι πολύ περήφανος που εγκαινίασα την αίθουσα προσευχής των παικτών μας στο Emirates. Η ύπαρξη αυτού του χώρου για περισυλλογή και προσευχή θα αλλάξει τις ζωές των μελλοντικών παικτών της Άρσεναλ. Είμαι πραγματικά ευγνώμων στο προσωπικό και σε όλους όσοι συμμετείχαν για να γίνει αυτό πραγματικότητα» δήλωσε ο Μοχάμεντ Ελνένι.

Σημειωτέον ότι στο στάδιο Emitates υπάρχει αίθουσα προσευχής φιλάθλων, η οποία άνοιξε πριν από σχεδόν 10 χρόνια.

Premier LeagueΑρσεναλμουσουλμάνοιειδήσεις τώραμουσουλμανική προσευχή