Αθλητισμός|13.03.2024 19:59

Αθωώθηκαν και οι έξι οπαδοί της ΑΕΚ που είχαν συλληφθεί στη Λαμία για τα καπνογόνα που άναψαν σε ταράτσα

Newsroom

Αθωώθηκαν απ' το δικαστήριο οι έξι συλληφθέντες οπαδοί της ΑΕΚ, οι οποίοι συνελήφθησαν από την αστυνομία διότι κατά τη διάρκεια του κυριακάτικου αγώνα της Ένωσης στο Αθανάσιος Διάκος άναψαν δύο καπνογόνα σε ταράτσα που βρίσκεται δίπλα στο γήπεδο της Λαμίας.

Η υπόθεση εκδικάστηκε στη Λαμία την Τετάρτη (13/3) και άπαντες αθωώθηκαν καθώς το δικαστήριο δέχθηκε ότι οι φίλοι της ΑΕΚ δεν γνώριζαν ότι ο νόμος είναι τόσο αυστηρός και τις επιπτώσεις που έχει.

Κατά την διάρκεια των πανηγυρισμών των τεσσάρων τερμάτων που πέτυχε η Ένωση κόντρα στη Λαμία, κάποιοι φίλοι της ομάδας άναψαν πυρσούς με αποτέλεσμα μετά τη λήξη του ματς, αστυνομικοί να προσαγάγουν όλους όσοι βρίσκονταν στο σημείο (περί τα 60 άτομα) και μέσω της ταυτοποίησης από κάμερες που βρίσκονταν στο γήπεδο, μετέτρεψαν σε συλλήψεις τις έξι εξ αυτών.

Η κατάθεση του αστυνομικού

Καθοριστική ήταν η κατάθεση ενός αστυνομικού, ο οποίος βεβαίωσε -αυτό που ισχυριζόταν εξαρχής η πλευρά των φίλων της ΑΕΚ- πως εκτός από το γεγονός πως άναψαν κάποιοι πυρσοί, δεν συνέβη το παραμικρό και η παρουσία των οπαδών ήταν κοσμιοτάτη.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης τοποθετήθηκαν αναφέροντας πως δεν γίνεται να γνωρίζουν οι φίλοι της Ένωσης ότι η χρήση καπνογόνων εκτός αγωνιστικού χώρου και εκτός ενός γηπέδου συνιστά ποινική πράξη.

Παράλληλα, σε ερώτηση των συνηγόρων αν η Αστυνομία τους έκανε κάποια παραίνεση πως απαγορεύεται η χρήση καπνογόνων -ακόμη και στην ιδιωτική ταράτσα που είχαν μαζευτεί- η απάντηση ήταν αρνητική.

Επίσης, ο υπεύθυνος της λέσχης φίλων της ΑΕΚ που κλήθηκε στο δικαστήριο ως μάρτυρας, ξεκαθάρισε πως αφού ήρθαν σε συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη της ταράτσας, η Αστυνομία τους επέτρεψε να ανέβουν στο οίκημα. Ένας άλλο μάρτυρας οπαδός της ΑΕΚ δήλωσε πως «εγώ ρώτησα έναν άνδρα των ΜΑΤ αν ξέρει που μπορώ να πάω να δω τον αγώνα και μου υπέδειξε την ταράτσα που βρίσκονταν οι υπόλοιποι φίλοι της Ένωσης.»

Στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι ένας-ένας επικαλέστηκαν το γεγονός πως υπήρξε αρχικά σύγχυση για το αν ή όχι θα γίνει ο αγώνας, πως είχαν εισιτήρια με ονοματεπώνυμο και πήγαν μεμονωμένα στο γήπεδο και αφού αντιλήφθηκαν την παρουσία κι άλλων φίλων της Ένωσης στην ταράτσα κτηρίου, ανέβηκαν για να παρακολουθήσουν τον αγώνα.

ΑΕΚειδήσεις τώραΛαμία ΠΑΕΛαμίαοπαδοί