Αθλητισμός|14.03.2024 12:15

Conference League: Για τη μεγάλη ανατροπή ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός με στόχο την πρόκριση - Πού θα δείτε τα δύο ματς

Newsroom

Η καρδιά του ελληνικού ποδοσφαίρου χτυπά το βράδυ της Πέμπτης (14/3) σε Τούμπα και Σερβία. Εκεί ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός θα παίξουν το τελευταίο τους χαρτί προκειμένου να παραμείνουν στο Conference League. Κάθε άλλο παρά εύκολες όμως είναι οι αποστολές τους καθώς ο μεν Δικέφαλος έχει να ανατρέψει το εις βάρος του 2-0 απέναντι στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ, οι δε Πειραιώτες έχουν να καλύψουν την ήττα με 4-1 στο Καραϊσκάκη απ' τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, που θα χρησιμοποιήσει ως έδρα το γήπεδο της Μπάτσκα Τόπολα λόγω πολέμου.

Το πρόγραμμα της ημέρας

  • 19.45 ΠΑΟΚ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ / Cosmote Sport 3
  • 22.00 Μακάμπι Τελ Αβίβ - Ολυμπιακόπς / Cosmote Sport 2

ΠΑΟΚ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ

«Φτιαγμένος» για τα δύσκολα ο Ευρωπαίος ΠΑΟΚ, καλείται να επιστρέψει από το 2-0 της Κροατίας και να φτάσει στην απόλυτη ανατροπή πρόκρισης για τα προημιτελικά του Conference League στην «καυτή» Τούμπα (14/3, 19:45). Και η αλήθεια είναι πως τίποτα δεν είναι με το μέρος του ΠΑΟΚ. Όλα είναι εναντίον του. Το σκορ του πρώτου αγώνα στο Ζάγκρεμπ, σαν σε επανάληψη η κακή εμφάνιση με τον Άρη προ ημερών, η ασφυκτική πίεση γύρω από τον οργανισμό. Και στη μέση της κουβέντας, μία Τούμπα που θα είναι κατάμεστη, ευελπιστώντας πως θα δει αντίδραση, σφυγμό, νεύρο και έναν ΠΑΟΚ με το... μαχαίρι στα δόντια.

Η μπάλα είναι καθαρά στα πόδια των παικτών. Δια στόματος του προπονητή της ομάδας, Ραζβάν Λουτσέσκου, δεν νοείται ποδοσφαιριστής που δεν αντιλαμβάνεται τι διακυβεύεται απόψε στην Τούμπα. Η ρεβάνς-πρόκληση με τους Κροάτες είναι από μόνη της το μεγαλύτερο κίνητρο, η αμφισβήτηση φαντάζει το καλύτερο καύσιμο για μία ομάδα που ξεκίνησε τη φετινή σεζόν υπό συνθήκες ασφυκτικής πίεσης. Για μία ομάδα που το... γύρισε εν τέλει μόνης της και έφτασε σήμερα εδώ γιατί απλούστατα ανταμείφθηκε για τη δουλειά της. Για το «refuse to lose», όταν όλοι σε είχαν ξεγραμμένο.

Το έργο τους απέναντι σε μία μπαρουτοκαπνισμένη στην Ευρώπη ομάδα που ξέρει να παίρνει αυτό που θέλει δεν θα είναι εύκολο. Πόσω μάλλον, όταν καλούνται να κάνουν κάτι το οποίο δεν το έχουν ξανακάνει ποτέ στην ευρωπαϊκή ιστορίας τους. Να «γυρίσουν»… τούμπα το εις βάρος τους 2-0. Το στοίχημα και για τον Ραζβάν Λουτσέσκου είναι το πώς θα καταφέρει να παρατάξει ένα σύνολο με ένταση, ενέργεια και πείσμα κόντρα στους Κροάτες.

Σε ό,τι αφορά τα πλάνα του Δικεφάλου για την ενδεκάδα προκύπτουν διάφορες σκέψεις για συγκεκριμένες θέσεις. Όπως όλα δείχνουν, ο Βιεϊρίνια διεκδικεί φανέλα βασικού μαζί με τον Γιόνι Ότο, ενώ δίλημμα υπάρχει και στον άξονα για τον παρτενέρ του Μεϊτέ, με τους Σβαμπ και Οζντόεφ να ερίζουν για μια θέση στην ενδεκάδα.Το τρίτο ερωτηματικό για την ενδεκάδα είναι αυτό που αφορά την κορυφή της επίθεσης. Υπάρχει η επιλογή του Μπράντον Τόμας αλλά και του Άλι Σαμάτα, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες τέθηκε στην διάθεση του 55χρονου τεχνικού. Στις υπόλοιπες θέσεις τα «κουκιά» είναι ιδιαιτέρως μετρημένα και θα ξεκινήσουν το ματς οι: Κοτάρσκι, Μπάμπα, Κουλιεράκης, Κεντζιόρα, Μεϊτέ, Ζίβκοβιτς, Τάισον και Κωνσταντέλιας.

Πιθανές ενδεκάδες

  • ΠΑΟΚ: Koτάρσκι - Ότο, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα - Σβαμπ, Μεϊτέ - Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Τάισον- Σαμάτα.
  • Ντινάμο Ζάγκρεμπ: Νέβιστιτς - Ριστόφσκι, Μπερνάουερ, Τεοφίλ-Κατρίν, Πέρκοβιτς - Μίσιτς, Σούτσιτς - Σπίκιτς, Μπατούρινα, Χότζα - Πέτκοβιτς.

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Ολυμπιακός

Οι ελπίδες πρόκρισης του Ολυμπιακού επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ για τα προημιτελικά του Conference League μετά την ήττα με 4-1 στον πρώτο αγώνα είναι ελάχιστες, καθώς απαιτείται κάτι παραπάνω από ένα θαύμα. Οι «ερυθρόλευκοι» το γνωρίζουν αυτό, γι’ αυτό και στόχος στο αποψινό παιχνίδι (14/3, 22:00) είναι η επανεκκίνηση, μετά από τις δύο βαριές ήττες της προηγούμενης εβδομάδας.

Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στη Σερβία με στόχο να βγάλει αντίδραση και να δείξει σημάδια βελτίωσης σε τομείς που φάνηκαν οι αδυναμίες του, κυρίως στην άμυνα. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει ζητήσει από τους παίκτες του να παίξουν με αυτοπεποίθηση και με πίστη, για να αποδώσουν όπως μπορούν μέσα στο γήπεδο.

Ο Βάσκος τεχνικός δεν άνοιξε τα χαρτιά του για τα πλάνα ενδεκάδας, αλλά είναι σίγουρο ότι θα προχωρήσει σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Μια από αυτές ίσως είναι ο Τζολάκης αντί του Πασχαλάκη, ο οποίος το τελευταίο διάστημα ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις.

Με σοβαρότητα αντιμετωπίζει και η Μακάμπι το παιχνίδι, παρά το ευρύ σκορ του πρώτου αγώνα, θέλοντας μια ακόμη νίκη για να βρεθεί στους «8» του Conference League.

Πιθανές ενδεκάδες

  • Μακάμπι Τελ Αβίβ: Μισπάτι, Ρεβίβο, Σαχάρ, Σάμποριτ, Νάχμιας, Φαν Όφερεν, Πέρετς, Κανιχόφσκι, Μίλσον, Νταβίντα, Ζάχαβι.
  • Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ροντινέι, Ορτέγκα, Κάρμπο, Ρέτσος, Έσε, Όρτα, Τσικίνιο, Φορτούνης, Ποντένσε, Ελ Κααμπί.
ΠΑΟΚΟλυμπιακόςEuropa Conference LeagueΜακάμπι Τελ ΑβίβΝτινάμο Ζάγκρεμπειδήσεις τώρα