Αθλητισμός|14.03.2024 21:43

ΠΑΟΚ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 5-1: Ωωωωω ΠΑΟΚάρα! Ασύλληπτη ανατροπή με μπαλάρα απ' την αρμάδα του Λουτσέσκου!

Newsroom

Ένας ΠΑΟΚ φοβερός και τρομερός, ένας ΠΑΟΚ ψυχωμένος, ένας ΠΑΟΚ μαγικός, ένας ΠΑΟΚ ονειρεμένος έκανε το θαύμα του! Με μπαλάρα... κέρασε 5άρα την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη φλεγόμενη Τούμπα και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Conference League.

Η αρμάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε τη μεγάλη ανατροπή καθώς επικράτησε με το εκπληκτικό 5-1 ανατρέποντας το εις βάρος του 2-0 του Μακσιμίρ. Ο Δικέφαλος παίζοντας τρομερό ποδόσφαιρο και έχοντας για 12ο παίκτη τον κόσμο της ομάδας που δημιούργησε καταπληκτική ατμόσφαιρα στην Τούμπα, πανηγύρισε μια ιστορική πρόκριση, αφού πραγματοποίησε μια ανατροπή που δεν είχε ξανακάνει ποτέ άλλοτε στην ιστορία του.

Παράλληλα, έκλεισε θέση για την οχτάδα μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης για δεύτερη φορά την τελευταία τριετία δείχνοντας τον χαρακτήρα και την ταυτότητα που έχει αποκτήσει ο Δικέφαλος επί των ημερών της διοίκησης του Ιβάν Σαββίδη.

 

Ώρα κλήρωσης

Η κλήρωση για την προημιτελική φάση του Conference League (θα βγουν και οι διασταυρώσεις μέχρι τον τελικό της OPAP Arena) θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Παρασκευής (15/3, 15.00) στη Νιόν της Ελβετίας.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο γήπεδο έχοντας δαιμονισμένο ρυθμό. Πίεσε και... έπνιξε την Ντιναμό δείχνοντας εξαρχής τις διαθέσεις του. Και άρχισε το κρεσέντο των ευκαιριών του. Στο 15' ο Κουλιεράκης έπιασε την κεφαλιά αλλά νικήθηκε απ' τον Νέβιστιτς, ενώ στο 19' ο Ζίβκοβιτς αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Ακολούθησε νέα χαμένη ευκαιρία του Κουλιεράκη στο 23', ο οποίος και πάλι κυριάρχησε στον αέρα αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Η τρίτη κεφαλιά του νεαρού αμυντικού του ΠΑΟΚ όμως ήταν και η... φαρμακερή. Στο 27' έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ζίβκοβιτς, ο Κουλιεράκης πήρε άλλη μια κεφαλιά στρώνοντας για τον Μπάμπα, ο οποίος ακολούθησε τη φάση και με νέα κεφαλιά μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ ήταν ασταμάτητος, συνέχισε να κυνηγάει το γκολ και δικαιώθηκε στο 33'. Ο καταπληκτικός Κουλιεράκης, σούταρε από μακρινή απόσταση, η μπάλα προσέκρουσε και στο πόδι του Σούσιτς άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-0.

Το καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο του ΠΑΟΚ είχε και... κερασάκι καθώς στο 43' ο Τάισον σέντραρε και ο Μπράντον Τόμας, γονάτισε για να πάρει την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στο... πλεχτό. Πριν από τη συμπλήρωση του ημιχρόνου ο Δικέφαλος είχε γυρίσει... Τούμπα την πρόκριση με το απίθανο 3-0!

Το δεύτερο ημίχρονο δεν άρχισε καλά για τον Δικέφαλο. Μια λανθασμένη απομάκρυνση του Κετζιόρα στο 49' έδωσε την ευκαιρία στον Χότζα να σουτάρει από πλάγια θέση και να σκοράρει πετυχαίνοντας το 3-1.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ έδειξαν να χάνουν τη συγκέντρωσή τους απ' το «κρύο» γκολ που δέχθηκαν και η Ντιναμό γύρισε το... μομέντουμ υπέρ της. Η κροατική ομάδα άγγιξε το γκολ στο 53' με τον Σπίκιτς και στο 64' με τον Χότζα αλλά ο Κοτάρσκι πραγματοποίησε μεγάλες επεμβάσεις κρατώντας την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Η ομάδα του Λουτσέσκου δεν πτοήθηκε κι αφού συνήλθε απ' το σοκ, βρήκε και τέταρτο γκολ! Στο 72' ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε το κόρνερ, ο Κουλιεράκης μπήκε στην πορεία της μπάλας και την έσπρωξε στα δίχτυα με το στήθος γράφοντας το 4-1!

Στο 86' ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι έπειτα από θαυμάσια μακρινή μπαλιά του Σαμάτα στον Νεσπόντοφ ο οποίος ανατράπηκε εντός περιοχής. Ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι και ο Ζίβκοβιτς ήταν εύστοχος δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην πρόκριση του ΠΑΟΚ που έφτασε πανηγυρικά στο 5-1!

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (78' Ότο), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Σβαμπ (81' Οζντόεφ), Μεϊτέ, Ζίβκοβιτς, Τάισον (67' Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας (78' Μουργκ), Μπράντον (78' Σαμάτα).

Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Νέβιστιτς, Ριστόφσκι, Μπερνάουερ, Τεοφίλ-Κατρίν, Πέρκοβιτς (80’ Ογκιβάρα), Μίσιτς, Σούτσιτς (80’ Κουλένοβιτς), Σπίκιτς (74’ Κανέκο), Μπατούρινα, Χότζα (80’ Βίντοβιτς), Πέτκοβιτς. 

ειδήσεις τώραΠΑΟΚΝτινάμο ΖάγκρεμπEuropa Conference League