Αθλητισμός|03.04.2019 21:08

Κύπελλο Ελλάδας: Βήμα πρόκρισης προς τον τρίτο σερί τελικό ο ΠΑΟΚ

Newsroom

Το πρώτο βήμα για την τρίτη σερί παρουσία του σε τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας πραγματοποίησε ο ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος» επικράτησε στην Τούμπα του Αστέρας Τρίπολης 2-0 με δύο γκολ του Λέο Μάτος και θα έχει την ευκαιρία να... τριτώσει τους τελικούς του τη Μ. Τετάρτη (24/4) στο γήπεδο «Θ. Κολοκοτρώνης».

Ο ΠΑΟΚ που παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα του καθώς ο Ραζβάν Λουτσέσκου θέλησε να φρεσκάρει την ομάδα, ήταν σαφώς ανώτερος στο α' ημίχρονο και προηγήθηκε αμέσως μετά τη συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου της αναμέτρησης.

Το σκορ άνοιξε με διαγώνιο κεραυνό μέσα από την περιοχή ο Λέο Μάτος με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται για επιθετικό φάουλ. Ωστόσο, όπως φάνηκε σε ένα από τα πολλά ριπλέι, σε μια πολύ οριακή φάση, ο Βραζιλιάνος μπακ του «Δικεφάλου» όταν έλαβε την μπάλα μετά την κεφαλιά του Ζαμπά ήταν σε θέση οφσάιντ. Η φάση ήταν οριακή και δύσκολη, αλλά είναι δεδομένο πως αν είχε εγκατασταθεί το VAR στα ελληνικά γήπεδα το λάθος του βοηθού θα είχε αποσαφηνιστεί.

Ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο του αγώνα και ήταν ανώτερος μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου, αλλά στο δεύτερο 45λεπτο ο Αστέρας μπήκε στο γήπεδο με αυτοπεποίθηση και με διάθεση να βγει από την άμυνά του. Απείλησε μάλιστα να ισοφαρίσει έστω κι αν δεν το έκανε οργανωμένα. Υπολόγιζε όμως χωρίς τον τρομερό Μάτος, ο οποίος έδωσε ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του με ένα δεύτερο προσωπικό γκολ στο 95' γράφοντας το τελικό 2-0.

Ο Αστέρας ολοκλήρωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ιγκλέσιας στις καθυστερήσεις με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Ινγκασον, Γιαννούλης, Κάνιας (73' Σάχοφ), Μίσιτς, Βιεϊρίνια (82' Σφιντέρσκι), Μπίσεσβαρ, Ζαμπά (65' Ελ Καντουρί), Ακπομ.

Αστέρας Τρίπολης: Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Κυριακόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Ορτέγκα, Πασαλίδης, Μουνάφο (84' Μπέλοκ), Βαλιέντε, Ιγκλέσιας, Τσιλιανίδης, Αραβίδης (69' Δουβίκας).

Κύπελλο ΕλλάδαςΠΑΟΚποδόσφαιροΑστέρας Τρίπολης