Αθλητισμός|03.04.2019 23:54

Κύπελλο Ελλάδας: Η ΑΕΚ «καθάρισε» τη Λαμία (2-0) και ξαναπάει τελικό

Newsroom

Ο δύσκολος γρίφος που προσπάθησε να βάλει η Λαμία στην ΑΕΚ στο πρώτο παιχνίδι της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας λύθηκε κυρίως χάρη στον καταπληκτικό Πόνσε. Ο Αργεντινός φορ σκόραρε με εξαιρετική κεφαλιά στο 63' και επί της ουσίας φέρνει την Ενωση, που νίκησε με 2-0 (το δεύτερο γκολ ο Κρίστισιτς στο 90'), ένα βήμα πιο κοντά στην τέταρτη σερί παρουσία της σε τελικό και στην τρίτη συνεχόμενη με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, που προηγουμένως, στο άλλο ζευγάρι του θεσμού επικράτησε 2-0 του Αστέρα Τρίπολης με δύο γκολ του Μάτος.

Προτού πάντως ο Πόνσε πανηγυρίσει το 18ο εφετινό του γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ, η ομάδα του Χιμένεθ είχε δυσκολευτεί απέναντι στη φορμαρισμένη Λαμία. Και μολονότι είχε την υπεροχή, είχε την κατοχή, είχε και τις ευκαιρίες, δεν μπορούσε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα.

Στο 37' ο Μάνταλος «σημάδεψε» το δοκάρι, στο 47' ο Μελίσσας απέκρουσε εντυπωσιακά κεφαλιά του Λιβάγια και στο 61' το βέβαιο γκολ του Πόνσε αποτράπηκε χάρη στην επέμβαση του Καρυπίδη. 

Μετά την επίτευξη του γκολ της ΑΕΚ, η Λαμία αναγκάστηκε να ανοιχτεί κάτι που έδωσε στην Ενωση περισσότερους χώρους με αποτέλεσμα να απειλήσει με τον Μπογέ στο 75' και στο 89'. Εν τέλει, ένα γκολ του Κρίστισιτς στο 90' σφράγισε τη νίκη (2-0) και έφερε τους «κιτρινόμαυρους» αγκαλιά με την πρόκριση. 

ΑΕΚ: Μπάρκα, Τσόσιτς, Οικονόμου, Μπακάκης, Χουλτ, Γκάλο (46' Κλωναρίδης), Σιμόες, Κρίστισιτς (93' Αλεφ), Μάνταλος, Λιβάγια (73' Μπογέ), Πόνσε.

Λαμία: Μελίσσας, Πλιάτσικας, Αντέτζο, Καρυπίδης, Βάντερσον, Δημούτσος, Μπλάζιτς (69' Πίτι), Μπεχαράνο, Τομάς (77' Μπερτόλιο), Καραμάνος, Μπαράλες (56' Επστάιν).

ποδόσφαιροΚύπελλο ΕλλάδαςΛαμίαΑΕΚ