Αθλητισμός|16.03.2024 21:50

Κύπελλο Αγγλίας: «Σβηστή» πρόκριση της Μάντσεστερ Σίτι, σούπερ έκπληξη από την Κόβεντρι

Newsroom

Με άνεση και χωρίς να ιδρώσει η Μάντσεστερ Σίτι έκλεισε θέση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας. Οι Πολίτες επικράτησαν... σβηστά της Νιούκαστλ με 2-0 και έφυγαν για την τετράδα στοχεύοντας να επαναλάβουν τον περυσινό θρίαμβο στη διοργάνωση και όχι μόνο καθώς έφτασαν σε ένα ιστορικό τρεμπλ (πρωτάθλημα, Κύπελλο και Champions League).

Δύο γκολ του αρχηγού Μπερνάρντο Σίλβα στο 13' και το 31' ήταν αρκετά για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα που κυριάρχησε απ' την αρχή μέχρι και το τέλος δίχως να νιώσει την παραμικρή απειλή.

Προηγουμένως, έγινε ένα απίθανο παιχνίδι, αντάξιο της φήμης του Κυπέλλου Αγγλίας. Μετά από ένα παιχνίδι με απίστευτες ανατροπές και εναλλαγές συναισθημάτων, η Κόβεντρι (η οποία αγωνίζεται στην Championship) νίκησε με 3-2 τη Γουλβς στο Μολινό και εξασφάλισε την πρόκριση στους «4» για πρώτη φορά από το 1987!

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 53΄ με τον Σιμς και κράτησαν το προβάδισμα για μισή ώρα. Οι Λύκοι βρήκαν τελικά την απάντηση στο 83΄ με τον Αϊτ-Νουρί και ο Μπουένο στο 88΄ φάνηκε να δίνει στη Γουλβς την πρόκριση. Οι Γαλάζιοι, όμως, δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Ο Σιμς ισοφάρισε στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων και στην εκπνοή (90+10΄) ο Ράιτ «πάγωσε» το «Μολινό» και έστειλε την Κόβεντρι στα ημιτελικά.

Τα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας

  • Γουλβς - Κόβεντρι 2-3
  • Μάντσεστερ Σίτι - Νιούκαστλ 2-0
  • Τσέλσι - Λέστερ 17/03
  • Μάντσεστερ Γ.- Λίβερπουλ 17/03
Κύπελλο ΑγγλίαςΝιούκαστλΜάντσεστερ Σίτιειδήσεις τώρα