Αθλητισμός|17.03.2024 20:15

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ 4-3: Επική ματσάρα και ασύλληπτη πρόκριση των Κόκκινων Διαβόλων στο 120'

Newsroom

Έπειτα από μια επική μάχη 120 λεπτών στο Ολντ Τράφορντ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ λύγισε τη Λίβερπουλ, επικράτησε 4-3 στην παράταση και πανηγύρισε μια ασύλληπτη πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας. Εκεί η ομάδα του Τεν Χαγκ θα αντιμετωπίσει την Κόβεντρι και η Μάντσεστερ Σίτι την Τσέλσι.

Οι Κόκκινοι Διάβολοι βρέθηκαν να κυνηγούν το παιχνίδι από το φινάλε του ημιχρόνου καθώς η Λίβερπουλ προηγήθηκε με 1-2. Παρέμειναν ζωντανοί με ένα γκολ του Άντονι στο 88' και έστειλαν το ματς στην παράταση, ενώ παρά το γεγονός ότι η ομάδα του Κλοπ σκόραρε για τρίτη φορά στο 105' για το 2-3, το αλύγιστο σύνολο του Τεν Χαγκ με γκολ του Ράσφορντ στο 112' και του Ντιαλό στο 120' έκαναν την ολική ανατροπή και έφτασαν σε μια τρομερή πρόκριση.

Η εξέλιξη του ντέρμπι

Η Γιουνάιτεντ προηγήθηκε στο σκορ με γκολ του ΜακΤόμινεϊ στο 10'.

Ωστόσο, η Λίβερπουλ με ένα τρομερό διάστημα απ' το 35' ως το φινάλε του ημιχρόνου έκανε την ολική ανατροπή. Αρχικά στο 38' ο Έντο σκόραρε αλλά το τέρμα ακυρώθηκε για οφσάιντ. Οι Κόκκινοι όμως δεν πτοήθηκαν και αφού ισοφάρισαν στο 44' με τον Μακ Άλιστερ, στο 45+2' βρήκαν και δεύτερο με τον Σαλάχ, ο οποίος πέτυχε το 1-2.

Η Λίβερπουλ είχε ευκαιρίες για να τελειώσει το παιχνίδι, αλλά τις σπατάλησε και ο Άντονι με ένα σουτ μέσα απ' την περιοχή στο 87' ισοφάρισε σε 2-2 για τους Κόκκινους Διαβόλους.

Στην αμέσως επόμενη φάση (88') η Λίβερπουλ είχε τεράστια ευκαιρία για να σκοράρει ξανά αλλά το σουτ του Έλιοτ βρήκε στο δοκάρι του Ονάνα!

Τρομακτική ευκαιρία έχασε και η Γιουνάιτεντ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, οπότε ο Ράσφορντ βρέθηκε μόνος απέναντι στον Κέλεχερ αλλά πλάσαρε ελάχιστα άουτ με αποτέλεσμα το ματς να οδηγηθεί στην παράταση.

Εκεί και οι δυο ομάδες είχαν τις ευκαιρίες τους για να σκοράρουν αλλά η Λίβερπουλ ήταν εκείνη που βρήκε πρώτη τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 105' ο Έλιοτ σούταρε έξω απ' την περιοχή, η μπάλα προσέκρουσε σε πόδι αμυντικού, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-3.

Η Γιουνάιτεντ όμως δεν τα παράτησε και βρήκε ξανά το γκολ της ισοφάρισης στο 112' με τον Ράσφορντ, ο οποίος διαμόρφωσε το 3-3.

Στο 116' ο ΜακΤόμινεϊ έχασε σπουδαία ευκαιρία για το 4-3 το οποίο τελικά ήρθε στο 120'! Η Λίβερπουλ είχε κόρνερ, έχασε όμως την μπάλα και η Γιουνάιτεντ σε μια πολύ γρήγορη αντεπίθεση βρήκε το νικητήριο γκολ. Ήρωας της βραδιάς αναδείχθηκε ο Άμαντ Ντιαλό, ο οποίος πλάσαρε ιδανικά υπογράφοντας το απίθανο 4-3. Μάλιστα επειδή έβγαλε τη φανέλα του για να πανηγυρίσει, τιμωρήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε! 

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ονάνα, Ουάν Μπισάκα (71΄Μαγκουάιρ), Βαράν (85΄Ντιαλό), Λίντελοφ, Νταλότ, Μαϊνού (80΄Έρικσεν), ΜακΤόμινεϊ, Ράσφορντ, Γκαρνάτσο, Μπρούνο Φερνάντες, Χόιλουντ (71΄Άντονι)

Λίβερπουλ: Κέλεχερ, Γκόμες (101΄Τσιμίκας), Κουάνσα, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (77΄Μπράντλει), Έντο, Μακ Άλιστερ, Σομποσλάι (72΄Έλιοτ), Σαλάχ (77΄Χάκπο), Λούις Ντίας, Νούνιες

Η προημιτελική φάση του Κυπέλλου Αγγλίας

  • Γουλβς - Κόβεντρι 2-3
  • ΜάντσεστερΣίτι - Νιούκαστλ 2-0
  • Τσέλσι - Λέστερ 4-2
  • ΜάντσεστερΓ. - Λίβερπουλ 4-3

Η ημιτελική φάση

  • Μάντσεστερ Σίτι - Τσέλσι
  • Κόβεντρι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Κύπελλο Αγγλίαςειδήσεις τώραΛίβερπουλΜάντσεστερ Γιουνάιτεντ