Αθλητισμός|19.03.2024 18:20

Ιστορική απόφαση για το ευρωπαϊκό μπάσκετ: Οριστικά στην Αδριατική Λίγκα ομάδα από το Ντουμπάι και στο... βάθος Euroleague!

Newsroom

Είναι επίσημο, το Ντουμπάι εισέρχεται στον κόσμο του ευρωπαϊκού μπάσκετ! Η αρχή έγινε με την είσοδο στην Αδριατική Λίγκα, απόφαση που αποτελεί προπομπό για την Euroleague.

Πρόκειται για μια ιστορική απόφαση για το ευρωπαϊκό μπάσκετ καθώς όπως αναφέρει το «mozzartsport», η πρόταση για την είσοδο ομάδας από το Ντουμπάι στην Αδριατική Λίγκα - ABA League έγινε δεκτή με εννέα στις έντεκα θετικές ψήφους. Μάλιστα η απόφαση έχει άμεσα ισχύ καθώς ο σύλλογος από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα συμμετάσχει στη διοργάνωση από τη σεζόν 2024-25.

Αύξησαν την οικονομική πρότασή τους οι Άραβες

Η απόφαση αυτή ανοίγει τον δρόμο για την είσοδο ομάδας και στην Euroleague διότι βασική προϋπόθεση που έθεσε η κορυφαία ευρωπαϊκή λίγκα στην προ εβδομάδων συνάντηση των δύο πλευρών ήταν η συμμετοχή σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, υπήρξε συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές καθώς οι Άραβες ανέβασαν την οικονομική τους πρόταση. Ως εκ τούτου, από την ερχόμενη περίοδο οι ομάδες στην Αδριατική Λίγκα θα αυξηθούν σε 16 από 14.

Επόμενο βήμα είναι η συμμετοχή της ομάδας από το Ντουμπάι στο Eurocup, απ' όπου θα προσπαθήσει να πάρει το εισιτήριο για την Euroleague.

Ντουμπάιειδήσεις τώραEuroleagueΑδριατική Λίγκαμπάσκετ