Αθλητισμός|20.03.2024 16:34

Εφοδος της αστυνομίας και συλλήψεις στα γραφεία της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ισπανίας!

Newsroom

Έφοδο στα γραφεία της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας πραγματοποίησε η αστυνομία της χώρας, που προχώρησε και σε τουλάχιστον επτά συλλήψεις!

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η έρευνα των αρμόδιων αρχών αφορά παρατυπίες σε συμβόλαια και συμβάσεις της τελευταίας πενταετίας, δηλαδή από το 2018 ως το 2023 κατά την περίοδο που ήταν πρόεδρος της Ομοσπονδίας ο αμφιλεγόμενος Λουίς Ρουμπιάλες, ο οποίος αποπέμφθηκε από τη θέση του μετά τις κατηγορίες για την σεξουαλική επίθεση με το ανάρμοστο φιλί στην παίκτρια της εθνικής ομάδας της Ισπανίας, Τζένι Ερμόσο.

Τα ρεπορτάζ του ισπανικού Τύπου αναφέρουν ότι η αστυνομία έχει προχωρήσει και σε συλλήψεις, χωρίς να κατονομάζονται ποιοι είναι οι συλληφθέντες, ενώ υπάρχουν δημοσιεύματα που αναφέρουν πως υπήρξαν ταυτόχρονα έρευνες και σε σπίτια, μεταξύ των οποίων είναι και αυτό του Ρουμπιάλες στη Γρανάδα.

Επίσης, πιθανολογείται ότι και ο Ρουμπιάλες θα βρισκόταν μεταξύ των συλληφθέντων, ωστόσο δεν συνέβη κάτι τέτοιο διότι βρίσκεται στη Δομινικανή Δημοκρατία. 

Τα ισπανικά ΜΜΕ πιθανολογούν ότι στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκονται τα συμβόλαια και οι συμφωνίες που σύναψε η διοίκηση Ρουμπιάλες με τη Σαουδική Αραβία, όπου διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια το ισπανικό Σούπερ Καπ.

Σημειωτέον ότι στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται και η εταιρεία Kosmos του άλλοτε διεθνούς αμυντικού της Μπαρτσελόνα, Ζεράρ Πικέ, διότι είχε ρόλο μεσολαβητή στις επαφές της Ομοσπονδίας με τους Σαουδάραβες ώστε να «κλειστούν» οι συμφωνίες.

ειδήσεις τώρασύλληψηδιαφθοράποδόσφαιροαστυνομίαΙσπανία