Αθλητισμός|21.03.2024 21:14

Η Γεωργία λύγισε το Λουξεμβούργο και πήρε το εισιτήριο για τα πλέι οφ, όπου περιμένει στην Τιφλίδα την Ελλάδα ή το Καζακστάν

Newsroom

Η Γεωργία πήρε το εισιτήριο για τον τελικό των πλέι οφ του Nations League και θα διεκδικήσει το εισιτήριο για το Euro για πρώτη φορά στην ιστορία της στον τελικό της 26ης Μαρτίου απέναντι στον νικητή του ζευγαριού Ελλάδα - Καζακστάν.

Οι Γεωργιανοί επικράτησαν 2-0 του Λουξεμβούργου παρουσία 50.000 θεατών στην Τιφλίδα, εκεί όπου θα υποδεχθούν είτε την Ελλάδα είτε το Καζακστάν στις 26/3 στις 19.00 για μια θέση στα γήπεδα της Γερμανίας.

Ήρωας ο Ζιβζιβάντζε 

Απόντος του σούπερ σταρ της ομάδας Κβίτσα Κβαρατσκέλια, ο οποίος ήταν τιμωρημένος (θα αγωνιστεί κανονικά στον τελικό), ο Μπούντου Ζιβζιβάντζε εξελίχθηκε σε ήρωα της βραδιάς. Ο άσος της Καρλσρούη πέτυχε δύο γκολ, είχε ακόμα ένα ακυρωθέν γκολ, ενώ σημάδεψε και το δοκάρι σε μια σπουδαία εμφάνιση!

Ο Ζιβζιβάντζε στο 13' απείλησε για πρώτη φορά στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι, ενώ στο 21' σκόραρε αλλά το γκολ δεν μέτρησε λόγω επιθετικού φάουλ. Στο 41' βρέθηκε στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή και εκτέλεσε από κοντά γράφοντας το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο το Λουξεμβούργο μπήκε στο γήπεδο με αποφασιστικότητα κι αφού έχασε μια μεγάλη ευκαιρία στο 52', σκόραρε στο επόμενο λεπτό (53') με τον Ροντρίγκες. Ήταν όμως η στιγμή που ουσιαστικά έκρινε την τύχη του αγώνα καθώς ο διαιτητής κλήθηκε από το VAR για να εξετάσει την πιθανότητα πέναλτι και αποβολής στην αντίπαλη περιοχή!

Κι αυτό διότι στην αμέσως προηγούμενη φάση είχε υπάρξει ανατροπή παίκτη της Γεωργίας στα όριο της περιοχής του Λουξεμβούργου. Ο διαιτητής αποφάσισε λοιπόν να ακυρώσει το γκολ των φιλοξενούμενων, καταλογίζοντας φάουλ έξω απ' την περιοχή αλλά και να τιμωρήσει με κόκκινη κάρτα τον Σανότ αφήνοντας το Λουξεμβούργο με δέκα παίκτες!

Η εκτέλεση φάουλ του Σενγκέλια στο 58' κατέληξε στην πάνω πλευρά της οριζόντιας δοκού, αλλά το δεύτερο γκολ δεν άργησε για τους Γεωργιανούς. Στο 63' ο Σενγκέλια έστρωσε για τον Ζιζβιβάντζε, ο οποίος διαμόρφωσε το 2-0 που έστειλε τη Γεωργία στον τελικό των πλέι οφ.

Εθνική ΓεωργίαςEuro 2024Λουξεμβούργοειδήσεις τώραπροκριματικά EuroΓεωργίαEuro