Αθλητισμός|24.03.2024 09:45

Formula 1: Θρίαμβος της Ferrari στη Μελβούρνη με 1-2! Νικητής ο... φευγάτος Σάινθ, εγκατάλειψη Φερστάπεν

Newsroom

Τελικά η Red Bull αποδείχθηκε ευάλωτη και η Ferrari άρπαξε την ευκαιρία και πραγματοποίησε ένα εντυπωσιακό 1-2 στην πίστα της Μελβούρνης για το πρωτάθλημα της Formula 1. Ο Κάρλος Σάινθ αναδείχθηκε νικητής πραγματοποιώντας έναν καταπληκτικό αγώνα, ενώ τον ακολούθησε ο Σαρλ Λεκλέρκ. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Λάντο Νόρις με τη McLaren.

Ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής Μαξ Φερστάπεν εγκατέλειψε μόλις στον τρίτο γύρο με πρόβλημα στα φρένα. Μια εικόνα ασυνηθίστη καθώς η Red Bull φημίζεται για την αξιοπιστία της τα τελευταία χρόνια. Ο Σάινθ εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την ευκαιρία και παρέμεινε στην κορυφή σπάζοντας το εντυπωσιακό νικηφόρο σερί του Φερστάπεν και της Red Bull που μετρούσε εννέα διαδοχικές νίκες, επτά την περασμένη σεζόν και δύο εφέτος.

Ο μοναδικός που έσπασε την κυριαρχία της Red Bull

Ο Ισπανός ήταν εκείνος που είχε σπάσει και το προηγούμενο σερί του Ολλανδού (στο γκραν πρι της Σιγκαπούρης) έπειτα από δέκα σερί νίκες την περασμένη σεζόν. Είναι δηλαδή ο μοναδικός πιλότος που έχει νικήσει τη Red Bull σε μια περίοδο που η αυστριακή ομάδα είναι άπιαστη. Ήταν και μια απάντηση του Ισπανού στη Ferrari που τον... τελείωσε (με μάλλον άκομψο τρόπο) για να φέρει τον Λιούις Χάμιλτον από την επόμενη σεζόν. Παραδόξως λοιπόν ο μοναδικός οδηγός που έχει νικήσει σε αγώνα την τελευταία διετία δίχως να οδηγεί Red Bull, δεν έχει συμβόλαιο για το επόμενο πρωτάθλημα!

Καλό αγώνα, αλλά όχι καλύτερο απ' τον Σάινθ, πραγματοποίησε και ο Λεκλέρκ. Ο έτερος πιλότος της Ferrari τερμάτισε δεύτερος και η Σκουντερία πανηγύρισε το 1-2 για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια καθώς το είχε ξανακάνει τον Μάρτιο του 2022, στον πρώτο αγώνα εκείνης της σεζόν στο Μπαχρέιν. Τότε ήταν ο Λεκλέρκ πρώτος και ο Σάινθ δεύτερος...

Ο Νόρις επικράτησε στην εσωτερική μονομαχία της McLaren με τον Πιάστρι και τερμάτισε τρίτος, ενώ ο Αυστραλός έχασε την ιστορική ευκαιρία να ανέβει στο βάθρο στην πατρίδα του. Πέμπτος έμεινε ο Πέρες που έκανε μέτριο αγώνα με την έτερη Red Bull, ενώ ακολούθησαν οι δύο Aston Martin του Αλόνσο και του Στρολ, ο Τσουνόντα (RB) και οι Χούλκενμπεργκ και Μάγκνουσεν σε μια εξαιρετική ημέρα για τη Haas.

Ποινή 20 δευτερολέπτων στον Αλόνσο

Ωστόσο, ο Αλόνσο τιμωρήθηκε με ποινή 20 δευτερολέπτων για την οδηγική συμπεριφορά του πριν από το σοβαρό ατύχημα του Ράσελ με αποτέλεσμα να πέσει στην όγδοη θέση. Ως εκ τούτου, ο Στρολ ανέβηκε στην έκτη θέση κι ο Τσουνόντα στην έβδομη.

Τρομακτικό ατύχημα ο Ράσελ

Αντιθέτως, καταστροφικός ήταν ο αγώνας για τη Mercedes. Ο μεν Χάμιλτον εγκατέλειψε νωρίς με πρόβλημα στον κινητήρα, ο δε Ράσελ είχε μια τρομακτική σύγκρουση στον τελευταίο γύρο και στη μάχη που έδινε με τον Αλόνσο για την έκτη θέση.

Mετά από τρεις αγώνες η βαθμολογία έχει ως εξής: Φερστάπεν 51, Λεκλέρκ 47, Πέρες 46, Σάινθ 40 (απουσίασε στον αγώνα της Σαουδικής Αραβίας λόγω επέμβασης).

Το τέταρτο εφετινό γκραν πρι θα πραγματοποιηθεί στην πίστα της Σουζούκα στην Ιαπωνία στις 5-7 Απριλίου 2024.

McLarenMercedesΚάρλος ΣάινθRed BullFormula 1Σαρλ ΛεκλέρκΛάντο ΝόριςGP ΑυστραλίαςΜαξ ΦερστάπενFerrariειδήσεις τώρα