Αθλητισμός|24.03.2024 19:15

Super League 2: Πολύτιμη νίκη του Λεβαδειακού, απώλεια για την ΑΕΛ - Ζωντανός για την άνοδο ο Ιωνικός

Newsroom

Η Super League 2 μπήκε στην τελική ευθεία με την έναρξη των πλέι άουτ και πλέι οφ. Η εκκίνηση έγινε με τέσσερις αγώνες για τον Βόρειο όμιλο της κατηγορίας, ενώ πραγματοποιήθηκε και μια αναμέτρηση για τον Νότιο όμιλο.

Στην Ευκαρπία για τα πλέι οφ, ο Λεβαδειακός νίκησε στην έδρα του Μακεδονικού με 1-3 και έκανε το πρώτο αποφασιστικό βήμα ανόδου. Σκόρερ για τους Βοιωτούς ήταν οι Τσάπρας (5'), Ρομό (58') και Κουάδρα (64') ενώ για τους Θεσσαλονικείς είχε ισοφαρίσει ο Σιμόνι (46').

Μακεδονικός: Γουναρίδης, Σαραγιώτης, Μπουκουβάλας, Πέδρο Λούκας (69? Λυμπεράκης), Τσουκάνης, Μελετίδης, Παναγιωτούδης, Ραμίρεζ, Μπουλάτοβιτς, Ζαφειράκης, Σιμόνι.

Λεβαδειακός: Γκροφ, Πίρινεν, Βήχος, Λιάγκας, Τσάπρας, Μπελμόντε, Μεχία, Κουάδρα (77? Συμελίδης), Γκουστάβο (55? Ρομό), Γιαννιώτας (77? Κωστή), Μπαΐροβιτς (46? Νίκας).

Στον Βόλο, η Νίκη και η ΑΕΛ έμειναν στο ισόπαλο 1-1. Οι Βυσσινί άνοιξαν το σκορ στο 17' με τον Πεντρόσο ενώ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με γκολ του Γαβριηλίδη (28'), αποτέλεσμα που ευνοεί τον Λεβαδειακό.

Νίκη Βόλου: Γκαραβέλης, Τοπαλίδης (75? Μιράντα), Στίκας, Ανδρέου, Αναστασίου, Γαβριηλίδης, Κυριακίδης, Λίταινας (70? Πέττας), Παναγιωτίδης, Πολίτης, Τζιώρας (46? Κάσσος).

ΑΕΛ: Σουλούκος, Καλουτσικίδης (79? Θ. Παπαγεωργίου), Μαϊδανός (79? Παπαδόπουλο), Ηλιάδης, Γιανναράκης, Πλέγας, Αντράντα, Κοσσονού (65? Νίνο), Πεντρόσο, Κ. Παπαγεωργίου, Μαυριάς.

Στη μάχη των πλέι άουτ, η Κοζάνη έκανε σημαντικό βήμα για την παραμονή κερδίζοντας με 1-0 την Αναγέννηση Καρδίτσας. Σκόρερ για την ομάδα του Άγγελου Διγκόζη ήταν ο Γιάκος (87').

Κοζάνη: Καραγκιόζης, Πάνος, Ίτσιος, Σουλιώτης, Τάτσης, Σιατράβανης, Παπαδόπουλος, Αναστασόπουλος, Καλλέργης, Γραμμένος, Μαξίμοβιτς.

Αναγέννηση Καρδίτσας: Γκέκας, Ανδρικόπουλος, Γκόλιας, Σκόνδρας, Σταμόπουλος, Σαλαμούρας, Μπούζας, Κονίλιο, Κοκκίνης (55? Κέρθι), Κορέλας (78? Αθανασιάδης), Βερνάρδος.

Τέλος, στην Αριδαία και σε παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών, Αιολικός και Ηρακλής έμειναν στο ισόπαλο 1-1. Το σκορ για τον Γηραιό άνοιξε ο Κούστα (14') ενώ για τους νησιώτες ισοφάρισε ο Ενομό (29').

Αιολικός: Ντόκιτς, Κολλαράς, Γιοκέ, Ενομό, Μπενίτεζ, Ιγκνιάτοβιτς, Καρανίκας, Μπαλογιάννης, Τριανταφυλλάκος, Σαραντίδης, Ουνγιαλίδης.

Ηρακλής: Παλαβράκης, Βιτλής, Νεοφυτίδης, Γκμπενιόν, Χρουσιέλ, Γκέρμους, Ισνάλντο, Αρόγιο, Εμπό, Χειρίτραντας, Κούστα.

Η βαθμολογία των πλέι οφ του Βορρά

1. Λεβαδειακός 31

----------------------------------------

2. ΑΕΛ 26 

3. Νίκη Βόλου 16

4. ΑΕΚ Β' 16 

5. Μακεδονικός 16 

Σε ματς για τον Νότο, ο Ιωνικός πέτυχε μεγάλη νίκη επί των Χανίων με 5-1 και έδειξε ικανός να μπει στη μάχη της ανόδου. Η ομάδα της Νίκαιας μείωσε στον έναν βαθμό την απόσταση από τους Κρητικούς που βρίσκονται στη δεύτερη θέση και στους τρεις από την Athens Kallithea που βρίσκεται στην κορυφή.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 3-0 στο ημίχρονο (7΄ Σαλαζάρ, 11΄ Σόουζα, 43΄ Οικονομίδης), έφτασαν στο 4-0 με τον Ντάουντα στο 52΄, μείωσε ο Νίλι στο 56΄ και ο Οικονομίδης διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 83ο λεπτό.

Ιωνικός: Γκέλιος, Τασούλης, Οικονομίδης (87? Ουακάσο), Λινάρδος (64? Γιακουμάκης), Γκοράνοφ, Γκίνη, Σόουζα, Γκαρντάφσκι (46? Οικονομόπουλος), Ζάχαβι, Σαλαζάρ (44? λ.τ Ντάουντα), Ροντρίγκεζ (87? Δρίτσας).

Χανιά: Κλέιμαν, Μπάτζιος, Μαζουλουξής, Λεμονής, Ντίας, Νίλι, Τσέλιος (55? Μάνος), Σιλά (46? Παναγιώτου), Μάναλης, Κατσούρρι (46? Κόλα), Μιούλερ.

Στα πλέι άουτ και στο μοναδικό παιχνίδι που διεξήχθη, ο Γιούχτας έφυγε νικητής με 1-0 από την Πάτρα απέναντι στην Παναχαϊκή με το τέρμα του Μπρους στο 30΄.

Η βαθμολογία των πλέι οφ του Νότου


1. Athens Kallithea 24
---------------------------------------
2. Χανιά 22
3. Ιωνικός 21
4. Καλαμάτα 18
5. Ηλιούπολη 18

Superleague2ΛεβαδειακόςΧανιάΙωνικός ΝικαίαςΑΕΛ