Αθλητισμός|04.04.2019 13:14

Euroleague: Νικά την Μπούντουσνοστ και περνάει ο Παναθηναϊκός

Θοδωρής Φελάνης

Οι «πράσινοι» µε νίκη αυτόµατα προκρίνονται ανεξαρτήτως άλλων αποτελεσµάτων στην επόµενη φάση της διοργάνωσης. Σε περίπτωση που ταυτόχρονα η Μπασκόνια ηττηθεί στη Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ, τότε ο Παναθηναϊκός θα βγει 6ος.

Αν οι Βάσκοι κερδίσουν, τότε η ελληνική οµάδα θα καταλάβει την 7η θέση. Σε περίπτωση ήττας ο Παναθηναϊκός πάλι θα έχει ελπίδες πρόκρισης, όµως θα εξαρτάται και από άλλα αποτελέσµατα, καθώς πρέπει να περιµένει ήττες από Αρµάνι, Μακάµπι και Ζάλγκιρις. «Χάσαµε από τους... εαυτούς µας στο τελευταίο µατς. Μιλήσαµε γι’ αυτό. Παίξαµε εξαιρετικά για 35 λεπτά, αλλά στη συνέχεια ήµασταν κακοί στην άµυνα, πήραµε άσχηµες επιλογές στα σουτ» δήλωσε χθες ο Ρικ Πιτίνο για την προηγούµενη ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης: «Τώρα έχουµε απέναντί µας µια επικίνδυνη οµάδα, που δεν έχει να χάσει τίποτα, και έβαλε πολύ δύσκολα στις Φενέρµπαχτσε και Μπαρτσελόνα για µεγάλο διάστηµα των αγώνων».

Πολλά σενάρια...

Για τα σενάρια και το ενδεχόµενο η ΤΣΣΚΑ να µπει στον πειρασµό να επιλέξει αντίπαλο, ο Πιτίνο είπε: «Υπάρχουν τόσο πολλά σενάρια. Αν νικήσουµε, εξασφαλίζουµε την 6η ή την 7η θέση. Ολα εξαρτώνται και από τις άλλες οµάδες όµως, όπως η Αρµάνι και η Ζάλγκιρις. Θα δούµε αν προτιµά εµάς ή κάποιον άλλον αντίπαλο η ΤΣΣΚΑ. Πριν από µερικές εβδοµάδες, πάντως, έβλεπα στο πρόσωπό σας ότι πιστεύατε πως δεν θα φτάναµε ποτέ στο σηµείο να κάνουµε αυτές τις συζητήσεις. Η οµάδα µας αξίζει πολλά εύσηµα, γιατί άλλαξε την προσωπικότητά της. Είµαι περήφανος γι’ αυτό». Σε ερώτηση για τις εντυπώσεις του στη Euroleague είπε: «Η Euroleague είναι ολόιδια µε το κολέγιο, µε ελάχιστες εξαιρέσεις. ∆εν έχει σχέση µε το ΝΒΑ. Κάποιοι κανόνες διαφέρουν, αλλά υπάρχουν τεράστιες οµοιότητες. Σε άλλο κοµµάτι χρειάστηκε να προσαρµοστώ: στο ότι δεν ήξερα τις οµάδες, τους παίκτες και τα στυλ τους».

ΠαναθηναϊκόςΡικ ΠιτίνοEuroleague