Αθλητισμός|30.03.2024 22:15

Bundesliga: Πάρτι της Ντόρτμουντ στην έδρα της Μπάγερν - Ακόμα πιο κοντά στον τίτλο η Λεβερκούζεν

Newsroom

Η Ντόρτμουντ έκανε ηχηρό πέρασμα απ' την έδρα της Μπάγερν Μονάχου προσφέροντας απλόχερα ένα δώρο στη Λεβερκούζεν που βρίσκεται στο +13 μετά τη νίκη της επί της Χοφενχάιμ! Η Μπορούσια επικράτησε 2-0 στην Αλιάντς Αρένα με τα γκολ των Αντεγέμι (10') και  Ρίερσον (83') και πανηγύρισε απέναντι στην Μπάγερν για πρώτη φορά μετά από 11 σερί παιχνίδια δίχως τρίποντο απέναντι στους Βαυαρούς ανεξαρτήτως έδρας (10-1-0 το πρόσφατο ρεκόρ).

Το παιχνίδι έγινε στη σκιά της απειλής από παρακλάδι του ISIS για τρομοκρατικό χτύπημα στην έδρα των Βαυαρών. Η αστυνομία αύξησε τα μέτρα ασφαλείας, ωστόσο όλα κύλησαν ομαλά πριν και κατά τη διάρκεια του γερμανικού ντέρμπι.

Μετά από τρεις πειστικές εμφανίσεις εντός κι εκτός των συνόρων (5-2 την Ντάρμσταντ, 8-1 τη Μάιντς και 3-0 τη Λάτσιο στη ρεβάνς των «16» του Champions League), αλλά και αήττητο σερί τεσσάρων αγώνων στο πρωτάθλημα, η Μπάγερν γνώρισε μία οδυνηρή ήττα χάνοντας ακόμα περισσότερο τις ελπίδες που είχε για να καλύψει τη διαφορά από την προπορευόμενη και αήττητη Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Απ' την άλλη πλευρά, ενόψει ενός άκρως απαιτητικού προγράμματος και προερχόμενη από τρεις σερί νίκες στο πρωτάθλημα, η ομάδα του Εντίν Τέρζιτς αποσπάστηκε τρεις βαθμούς από την πέμπτη Λειψία, κρατά την τύχη στα χέρια της για την έξοδο στο Champions league της επόμενης περιόδου και «αγόρασε» ηρεμία για τη συνέχεια (ακολουθεί η Στουτγκάρδη, εκτός η Ατλέτικο Μαδρίτης και η Γκλάντμπαχ, εντός η Ατλέτικο και η Λεβερκούζεν, εκτός η Λειψία).

ειδήσεις τώραBundesligaΜπορούσια ΝτόρτμουντΜπάγερν Μονάχου