Αθλητισμός|31.03.2024 20:15

ΠΑΟΚ από ατσάλι άλωσε τη Λεωφόρο και πανηγύρισε νίκη... τίτλου απέναντι στον Παναθηναϊκό με 2-3

Newsroom

Σπουδαίο πέρασμα έκανε ο ΠΑΟΚ από τη Λεωφόρο επικρατώντας με 3-2 του Παναθηναϊκού. Ο Δικέφαλος ήταν «φωτιά» στην επίθεση και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στα play offs επιστρέφοντας στην κορυφή της Super League, έχοντας παράλληλα το βλέμμα στο έτερο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό για να διαπιστώσει αν θα βρίσκεται στην πρώτη θέση με το φινάλε της 2ης αγωνιστικής.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έδειξε χαρακτήρα σε ένα μεγάλο ματς που είχε τρομερό ρυθμό, πέντε γκολ, πολλές φάσεις και μεγάλη ένταση. Ήταν εκρηκτική στην επίθεση, άντεξε στην άμυνα όταν δέχθηκε πίεση απ' τον Παναθηναϊκό, πέτυχε τρία γκολ, είχε κλασικές ευκαιρίες και επέστρεψε σε τροχιά τίτλου με ένα «διπλό» που δείχνει ότι ο Δικέφαλος θα διεκδικήσει μέχρι τέλους το πρωτάθλημα.

Στο γήπεδο όπου προ ολίγου καιρού νίκησε αλλά υπέστη μια οδυνηρή ήττα-αποκλεισμό στα πέναλτι, ο ΠΑΟΚ νίκησε ξανά κι αυτή τη φορά έφυγε χαμογελώντας και πανηγυρίζοντας. Στο ίδιο γήπεδο, όπου ο Σαμάτα βρέθηκε στο στόχαστρο λόγω του χαμένου πέναλτι, ο Τανζανός έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο φινάλε για την επικράτηση της ομάδας.

Απ' την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή και τις ευκαιρίες και θα μπορούσε να έχει αποφύγει την ήττα (ή ακόμα και να κερδίσει), όμως ήταν λιγότερο αποτελεσματικός από τον ΠΑΟΚ, που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα αμυντικά λάθη των Πρασίνων που μετά το εξαιρετικό ξεκίνημα που έκαναν στο ξεκίνημα των πλέι οφ με τη νίκη επί του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη, έκαναν... πισωγύρισμα με μια εντός έδρας ήττα που τους φέρνει στο -4 απ' τον Δικέφαλο. Το παιχνίδι που ακολουθεί μεσοβδόμαδα με την ΑΕΚ αποκτά χαρακτήρα τελικού για την ομάδα του Φατίχ Τερίμ.

H εξέλιξη του αγώνα

Το παιχνίδι άρχισε κάτι περισσότερο από ιδανικά για τον ΠΑΟΚ που βρήκε γκολ με τη... σέντρα! Με τη συμπλήρωση του 1ου λεπτού ο Μπράντον Τόμας έκανε τρομερή ενέργεια από τα αριστερά παιρνώντας τέσσερις παίκτες του Παναθηναϊκού, ο Σοάρες που ακολούθησε τη φάση σέντραρε και ο Ντεσπόντοφ με καταπληκτικό τελείωμα έγραψε το 0-1.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να απαντήσει άμεσα αλλά η προσπάθεια του Σπόραρ στο 7' κατέληξε λίγο άουτ. Οι Πράσινοι πίεσαν τον Δικέφαλο ψάχνοντας την ισοφάρισε αλλά η ομάδα του Λουτσέσκου είχε δύο τρομερές ευκαιρίες σε διάστημα ενός λεπτού. Στο 17' ο Μπράντον και στο 18' ο Κεντζιόρα άγγιξαν το γκολ αλλά ο Ντραγκόφσκι απέκρουσε σωτήρια κρατώντας την ομάδα του σε απόσταση ενός τέρματος.

Ο ΠΑΟΚ σπατάλησε τις ευκαιρίες του και ο Παναθηναϊκός έφτασε στην ισοφάριση στο 29'. Ο Κώτσιρας σέντραρε από δεξιά, ο Κεντζιόρα νίκησε στον αέρα τον Ιωαννίδη απομακρύνοντας, όμως ο Μπερνάρ βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και με βολέ σημάδεψε τη δεξιά γωνία του Κοτάρσκι γράφοντας το 1-1.

Προτού περάσει ένα δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ σκόραρε ξανά. Παίζοντας εξαιρετικά στην κόντρα επίθεση στο 37', ο Μεϊτέ άνοιξε για τον Μουργκ, ο οποίος σέντραρε συρτά για τον Μπράντον Τόμας, που με προβολή σε άδειο τέρμα έβαλε και πάλι μπροστά τον Δικέφαλο.

To δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τέσσερις αλλαγές (τρεις για τον Παναθηναϊκό και μία για τον ΠΑΟΚ). Ο Δικέφαλος άγγιξε το γκολ στο 49' με ωραία προσπάθεια του Μπράντον που νικήθηκε απ' τον Ντραγκόφσκι.

Ο Παναθηναϊκός απάντησε με τεράστια ευκαιρία καθώς στο 52' ο Ιωαννίδης πλάσαρε από καλή θέση αλλά η μπάλα, αφού βρήκε στα πόδια του Παλάσιος, πέτυχε το δοκάρι και κατέληξε άουτ!

Στο 68' οι Πράσινοι είχαν ακόμα μια μεγάλη διπλή ευκαιρία για να σκοράρουν με τον Γεντβάι αλλά αρχικά ο Κοτάρσκι και στη συνέχεια ο Κουλιεράκης απέτρεψαν το γκολ. Ο Κοτάρσκι απέκρουσε και στο 83' το μακρινό σουτ του Μπακασέτα κρατώντας το 2-1 υπέρ του ΠΑΟΚ.

Διπλή ευκαιρία είχε και ο ΠΑΟΚ στο 84' με Σαμάτα και Ζίβκοβιτς αλλά και στις δυο προσπάθειες ο Ντραγκόφσκι είχε απάντηση. Στο 88' ο ΠΑΟΚ απείλησε ξανά με τον Σαμάτα, ο οποίος νικήθηκε στο τετ α τετ απ' τον Ντραγκόφσκι που απέκρουσε εντυπωσιακά. Ο Τανζανός φορ όμως πήρε το ριμπάουντ εκτέλεσε ξανά και ο Παλάσιος για να αποτρέψει το βέβαιο γκολ, λειτούργησε σαν τερματοφύλακας και απέκρουσε με το χέρι! Ο Αργεντινός τιμωρήθηκε με κόκκινη κάρτα και ο Σβαμπ που ανέλαβε την εκτέλεση στο 89' ευστόχησε απέναντι στον Πολωνό γκολκίπερ γράφοντας το 1-3.

Στο 92' ο Παναθηναϊκός σκόραρε για δεύτερη φορά στο ματς με τον κορυφαίο των Πρασίνων Μπερνάρ, ο οποίος διαμόρφωσε το 2-3.

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης (46’ Ρουμπέν), Μλαντένοβιτς (46’ Χουάνκαρ), Γεντβάι, Αράο, Κώτσιρας, Τσέριν (79’ Γερεμέγεφ), Μπερνάρ, Μπακασέτας, Σπόραρ (46’ Παλάσιος), Ιωαννίδης.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ότο (77’ Βιεϊρίνια), Ράφα Σοάρες, Κουλιεράκης, Κεντζιόρα (46’ Νάσμπεργκ), Μεϊτέ, Σβαμπ, Μουργκ (61’ Κωνσταντέλιας), Ντεσπόντοφ (61’ Ζίβκοβιτς), Τάισον, Μπράντον (72’ Σαμάτα).

ειδήσεις τώραΠΑΟΚSuperLeagueΠαναθηναϊκός