Αθλητισμός|31.03.2024 22:40

Άλμα κορυφής για την ΑΕΚ με buzzer beater του Ελίασον που έστειλε στο -8 τον Ολυμπιακό!

Newsroom

Ο Ολυμπιακός έβαλε δύσκολα στην ΑΕΚ αλλά η Ένωση είχε τον Αθανασιάδη φύλακα - άγγελο στο τέρμα της και τον Ελίασον λυτρωτή στο φινάλε. Οι Κιτρινόμαυροι επικράτησαν 1-0 των Ερυθρόλευκων στην OPAP Arena και έκαναν άλμα τίτλου επιστρέφοντας στην κορυφή . της Super League.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα προσπέρασε ξανά τον ΠΑΟΚ έχοντας διαφορά δύο βαθμών, ενώ απέκτησε απόσταση ασφαλείας απ' τον τρίτο Παναθηναϊκό (τον οποίο αντιμετωπίζει στη Λεωφόρο την ερχόμενη Τετάρτη 3/4) που βρίσκεται στο -6. Ο μεγάλος χαμένος του ντέρμπι ήταν βεβαίως ο Ολυμπιακός που δεν κατόρθωσε να κερδίσει τίποτα παρά την εξαιρετική εμφάνιση που πραγματοποίησε. Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είχε πολλές κλασικές ευκαιρίες τις οποίες όμως δεν μετουσίωσε σε γκολ και ουσιαστικά χάνει τις ελπίδες του για τον τίτλο καθώς πλέον βρίσκεται στο -8 απ' την ΑΕΚ. 

Το ντέρμπι ήταν συναρπαστικό. Είχε ξέφρενο ρυθμό και όσο περνούσε ο χρόνος οι δυο ομάδες αντί να κλείνονται έπαιζαν ανοιχτά κυνηγώντας ένα γκολ. Ο Ολυμπιακός σπατάλησε τις στιγμές του, η ΑΕΚ βρήκε γκολ στο 91' από συνεργασία των αλλαγών του Αλμέιδα (Μάνταλος-Ελίασον) και έβαλε τέλος στην αρνητική παράδοση που είχε στην έδρα της στο πρωτάθλημα με τους Πειραιώτες καθώς είχε να κερδίσει από τον Σεπτέμβριο του 2017 (κατά το ίδιο διάστημα έγινε νικήσει τρεις φορές στο Γ. Καραϊσκάκης)!

Η ομάδα του Αλμέιδα πάντως διατήρησε το εντυπωσιακό αήττητο σερί που έχει απέναντι στους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η ΑΕΚ είναι αήττητη στα τελευταία 17 ματς (10 νίκες και 7 ισοπαλίες) απέναντι σε ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και Άρη, απ' τον οποίο ηττήθηκε για τελευταία φορά στις 12 Μαρτίου 2023 με 3-1.

Η βαθμολογία των πλέι οφ

  1. ΑΕΚ 65
  2. ΠΑΟΚ 63
  3. Παναθηναϊκός 59
  4. Ολυμπιακός 57
  5. Άρης 48
  6. Λαμία 34

Η εξέλιξη του ντέρμπι

Ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που απείλησε για πρώτη φορά στο ματς. Στο 9' ο Μασούρας βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή, έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Αθανασιάδης απέκρουσε ενστικτωδώς κρατώντας το 0-0.

Η ΑΕΚ έκανε την πρώτη της ευκαιρία στο 26' με σουτ του Γκατσίνοβιτς υπό καλές προϋποθέσεις απ' το ύψος της μεγάλης περιοχής όμως η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Ολυμπιακός άγγιξε το γκολ σε δύο περιπτώσεις. Αρχικά (45') ο Έσε απείλησε με μακρινό σουτ που απέκρυσε ασταθώς ο Αθανασιάδης, ενώ στο 45+2' χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία του 45λεπτου. Ο Ελ Κααμπί βγήκε τετ α τετ με τον Αθανασιάδη, ο οποίος απέκρουσε καταπληκτικά διατηρώντας το μηδέν για την ομάδα του.

Στο 64' η ΑΕΚ έγινε απειλητική με τον Γκαρσία, ο οποίος ανακόπηκε απ' τον Τζολάκη, που μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Ο Ολυμπιακός απάντησε στο 65' με κεφαλιά του Ζέλσον Μαρτίνς, ο οποίος ήταν άστοχος από πλεονεκτική θέση.

Η ΑΕΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 77' με τον Βίντα να πιάνει την κεφαλιά και τον Τσούμπερ (φάνηκε να βρίσκεται σε θέση οφσάιντ) να στέλνει την μπάλα με δύναμη στο οριζόντιο δοκάρι κι ενώ ο Τζολάκης ήταν εξουδετερωμένος.

Και στην κόντρα επίθεση όμως ο Ολυμπιακός είχε τη δική του στιγμή αλλά ο Αθανασιάδης απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ του Μαρτίνς. Ο Ολυμπιακός άγγιξε το γκολ στο 82' με τρομερή διπλή χαμένη ευκαιρία! Αρχικά ο Αθανασιάδης απέκρουσε σωτήρια το σουτ του Τσικίνιο, ενώ στη συνέχεια το νέο σουτ του Γιόβετιτς κατέληξε λίγο έξω. Ο Μαυροβούνιος επιθετικός απείλησε με νέο μακρινό σουτ στο 88'. 

Το ντέρμπι κρίθηκε τελικά έπειτα από μια συνεργασία δύο αλλαγών του Αλμέιδα. Ο Μάνταλος έβγαλε εξαιρετική κάθετη προς τον Ελίασον ο οποίος κινήθηκε ταχύτατα στην αντεπίθεση, απέφυγε Ρέτσο και Ορτέγκα και εκτέλεσε άψογα γράφοντας το τελικό 1-0.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα (77' Πόνσε), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (70' Μάνταλος), Γιόνσον, Άμραμπατ (70' Ελίασον), Γκατσίνοβιτς (70' Τσούμπερ), Πινέδα, Γκαρσία (86' Λιούμπιτσιτς).

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Τσικίνιο (93' Ελ Αραμπί), Φορτούνης (78' Γιόβετιτς), Μασούρας(61' Ζέλσον Μαρτίνς), Ποντένσε, Ελ Κααμπί (61' Ναβάρο).

ειδήσεις τώραSuperLeagueΑΕΚΟλυμπιακός