Αθλητισμός|06.11.2018 21:29

Champions League: Ο ΠΑΟΚ ισοπέδωσε την Οπαβα στην Τσεχια 69-94

Newsroom

Θετικό πρόσημο στην πρώτη, στην ιστορία του, αγωνιστική παρουσία του στην Τσεχία έβαλε απόψε ο ΠΑΟΚ.

Επικράτησε, για την 5η «στροφή», στον 2ο όμιλο του Champions League, της Οπαβα, με 69-94, αποτέλεσμα που του έδωσε τη δεύτερη νίκη του στη διοργάνωση και την τρίτη συνεχή, σε ισάριθμες υποχρεώσεις του εσχάτως (σ.σ. προηγήθηκαν η ευρωπαϊκή επιτυχία επί της Ναντέρ και η πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου απέναντι στην ΑΕΚ).

Ο «Δικέφαλος» ... τρόμαξε, αρχικά, στο ματς από την απόλυτη ευστοχία της αντιπάλου του από τα 6.75 (9/9 τρίποντα στην αρχή της δεύτερης περιόδου, είχε συνολικά 12/35). Την... πλήρωσε, ωστόσο, στην πορεία, με τον ίδιο τρόπο (τελείωσε το παιχνίδι με 16/30 τρίποντα), έχοντας, παράλληλα, αμυντικά αντανακλαστικά και ομαδικό πνεύμα (20 ασίστ, 12 κλεψίματα) και κατέκτησε το ροζ φύλλο.

Κορυφαίοι για τους «ασπρόμαυρους» ήταν οι Φιλ Γκος (18π.), Γιάννης Αθηναίου (17π., 5 ασ., 3 κλ), Γιάνικ Μορέιρα (15π), Βαγγέλης Μαργαρίτης (14π., 4 ριμπ., 2 ασ). Ξεχώρισαν για την Οπαβα οι Γιάκουμπ Σίρινα (14π., 3 ασ), Ραντίμ Κλέτσκα (13 π., 3 ασ. 2κλ).

Τα δεκάλεπτα: 31-24, 45-47, 60-74, 69-94

Στην μάχη της Ευρώπης σήμερα ΑΕΚ, Προμηθέας και Άρης

Τρεις ακόμη ομάδες μας(ΑΕΚ, Προμηθέας και Άρης) ρίχνονται σήμερα στην ...μάχη των ευρωπαϊκών αναμετρήσεων.

Η ΑΕΚ θα διεκδικήσει την 4η νίκη της στην διοργάνωση του BCL στο εντός έδρας παιχνίδι με την Φουενλαμπράδα(στις 7.30 μ.μ./NS2).
“Πρέπει να προσέξουμε τα miss match στην άμυνά μας. Η Φουενλαμπράδα έχει ταλέντο και η επιστροφή του Νογκέρα κάνει ακόμα πιο μεγάλο το ρόστερ τους”, δήλωσε o Λούκα Μπάνκι. Ο Ιταλός τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει στον τραυματία Ξανθόπουλο ενώ αμφίβολος είναι κι ο Σάκοτα.

Δύσκολο έργο στην Γαλλία απέναντι στην Στρασμπούρ(στις 9.30 μ.μ./NS3) θα έχει ο Προμηθέας. Ο Μάκης Γιατράς δεν θα έχει στην διάθεση τον τον τραυματία Έλις, ενώ κανονικά ακολούθησε την αποστολή ο Παρκς.

Το τελευταίο του χαρτί με στόχο την πρόκριση στην επόμενη φάση του Fiba Europe Cup παίζει σήμερα(στις 6.30 μ.μ.) ο Άρης στην Φινλανδία. Οι “κίτρινοι” αντιμετωπίζουν την Κάταγια από την οποία είχαν χάσει στην Θεσσαλονίκη στον πρώτο γύρο. Ο Αγγέλου δεν θα έχει στην διάθεση του τον τραυματία Βεργίνη. Με ήττα ο Άρης θα αποχαιρετήσει την διοργάνωση.

*Το Ρέθυμνο ανακοίνωσε την απόκτηση του Άαρον Τζόουνς.

ΠΑΟΚ