Αθλητισμός|05.04.2024 09:47

Συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις η Μαρία Σάκκαρη - Έκλεισε θέση για τον τρίτο σερί προημιτελικό!

Newsroom

Η ανανεωμένη Μαρία Σάκκαρη συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις της επί αμερικανικού εδάφους. Μετά την εξαιρετική πορεία που πραγματοποίησε στο Indian Wells και στο Miami Open, έκλεισε θέση για τρίτο σερί τουρνουά σε προημιτελική φάση (αυτή τη φορά στο Τσάρλεστον). Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, η οποία βρίσκεται στο νούμερο 7 της παγκόσμιας κατάταξης, επικράτησε της Άστρα Σάρμα με 2-0 σετ (6-4, 6-1) και πέρασε στην οχτάδα επιβεβαιώνοντας ότι η αλλαγή προπονητή τη βοήθησε σημαντικά.

Δόθηκε μάχη στο πρώτο σετ

Πάντως, παρά την εικόνα του σκορ, δεν ήταν τόσο εύκολη η επικράτηση της Σάκκαρη, που βρήκε σθεναρή αντίσταση από την Αυστραλή στο 1ο σετ και χρειάστηκε σχεδόν μια ώρα για να το κλείσει. Παρότι είχε προηγηθεί με 4-2, βρέθηκε πίσω με 4-4, 15-40 και λίγο έλειψε να χάσει το σερβίς της σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο. Ήταν καθοριστικό αυτό το "hold", με τη Σάκκαρη να στέκεται όρθια στο σερβίς της και να κάνει το υπέρ της 5-4, για να κλείσει μετά και το σετ με break για το 6-4, σε ακόμα ένα game που είχε αρκετές ισοπαλίες και έντονη μάχη.

Στο δεύτερο σετ όμως η Σάκκαρη ήταν κυριαρχική. Παρά την αντίσταση της Σάρμα έφτασε σε ένα εμφατικό 5-0 προτού κλείσει το σετ και το ματς με 6-1.

Στα προημιτελικά θα αναμετρηθεί με την 26χρονη Ρωσίδα Βερόνικα Κουντερμετόβα, η οποία βρίσκεται στο νούμερο 19 της παγκόσμιας κατάταξης.

«4-5 Έλληνες είναι ίσοι με 300 ανθρώπους»

Mετά το τέλος του αγώνα που ήταν βραδινός και τον παρακολούθησαν λίγοι θεατές, η Σάκκαρη ευχαρίστηκε τους 4-5 Έλληνες που βρέθηκαν στις εξέδρες και τη στήριξαν. Μάλιστα δήλωσε χαμογελώντας πως «4-5 Έλληνες είναι ίσοι με 300 ανθρώπους»!

Aνεβαίνει στο νούμερο 6

Η Σάκκαρη είναι βέβαιο πως από την ερχόμενη Δευτέρα (8/4) θα βρίσκεται πιο ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη καθώς ανεβαίνει κατά μία θέση. H κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια θα σκαρφαλώσει στο νούμερο 6, καθώς η Ονς Ζαμπέρ (Νο.6 αυτή την εβδομάδα), η οποία υπερασπιζόταν τον τίτλο της στο Charleston Open, ηττήθηκε στην πρεμιέρα από την Κόλινς και θα πέσει στο Νο.9.

ειδήσεις τώραΜαρία ΣάκκαρηΤένις