Αθλητισμός|06.04.2024 09:23

Επιβλητική νίκη της Μαρίας Σάκκαρη και πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάρλεστον

Newsroom

Η Μαρία Σάκκαρη ήταν και πάλι εξαιρετική, έκαμψε την αντίσταση της Βερόνικα Κουντερμέτοβα και πήρε το εισιτήριο για τον ημιτελικό στο τουρνουά του Τσάρλεστον. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, που βρίσκεται στο νούμερο 7 της παγκόσμιας κατάταξης, επικράτησε 2-0 σετ (6-2, 6-4) και θα αντιμετωπίσει τη φορμαρισμένη Ντανιέλ Κόλινς, η οποία κατέκτησε τον τίτλο στο Μαϊάμι και μετράει δέκα σερί νίκες.

Στο πρώτο της εφετινό τουρνουά στο χώμα, η Σάκκαρη επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Μετά τον τελικό στο Indian Wells και τον προημιτελικό στο Μαϊάμι, έκλεισε θέση για τον ημιτελικό του Τσάρλεστον για πρώτη φορά στην καριέρα της (το 2019 είχε βρεθεί στα προημιτελικά).

Ανεβαίνει στο νούμερο 6

Η Σάκκαρη η οποία την ερχόμενη εβδομάδα θα ανέβει στο νούμερο 6 της κατατάξης, έκανε πολύ καλό παιχνίδι και κυριάρχησε μολονότι και στα δύο σετ βρέθηκε πίσω με break. Στο πρώτο σετ κέρδισε 6 games στη σειρά για να μετατρέψει αυτό το 0-2 σε 6-2, ενώ και στο 2ο σετ ήταν πίσω με 0-2 και ανέκαμψε γρήγορα, για να περάσει μπροστά με 3-2.

Η Κουντερμετόβα πάλεψε περισσότερο σ' αυτό το σετ και μέχρι το 4-4. Η Σάκκαρη κράτησε εύκολα το σερβίς της για το 5-4 και στη συνέχεια έκανε το break που της έδωσε τη νίκη στο 10ο game (6-4) έπειτα από 93 λεπτά στο court.

Η καλή πορεία της Σάκκαρη επιβεβαιώνεται κι απ' το ρεκόρ της καθώς στους 12 τελευταίους αγώνες επί αμερικανικού εδάφους, έχει δέκα νίκες. Η αλλαγή προπονητή έχει βοηθήσει σημαντικά τη Σάκκαρη στο ξεκίνημα της συνεργασίας τους.

ειδήσεις τώραΜαρία ΣάκκαρηΤένις