Αθλητισμός|06.04.2024 23:15

Πάτησε κορυφή και περιμένει το ντέρμπι η Άρσεναλ - Αφεντικό στη Ρώμη η Ρόμα

Newsroom

Η Άρσεναλ νίκησε με 3-0 την Μπράιτον για την 32η αγωνιστική της Premier League και ανέβηκε ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι Κανονιέρηδες ελπίζουν σε απώλεια βαθμών της Λίβερπουλ στο ντέρμπι της Κυριακής (7/04) με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ προκειμένου να παραμείνουν στο ρετιρέ.

Τρία 24ωρα προτού υποδεχθεί την Μπάγερν στο Εμιρέιτς, στον πρώτο προημιτελικό του Champions League, η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα πήρε μία «καθαρή» νίκη εκτός έδρας με τα γκολ των Σάκα, Χάβερτς, Troσάρ.

Παράλληλα, η Άστον Βίλα λίγο έλειψε να την «πατήσει» μέσα στο «Βίλα Παρκ» κόντρα στην Μπρέντφορντ και τελικά πρέπει να νιώθει ευχαριστημένη με τον βαθμό της ισοπαλίας (3-3), στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής της Premier League.

Η ομάδα του Ουνάι Εμερι προηγήθηκε με τα γκολ των Γουότκινς (39'), Ρότζερς (46') και ένιωθε πως κρατά γερά στα χέρια της νίκη και κατ' επέκταση την τέταρτη θέση της βαθμολογίας και το πολυπόθητο εισιτήριο συμμετοχής στο Champions League της επόμενης αγωνιστικής σεζόν, αλλά στο αγγλικό πρωτάθλημα δεν υπάρχουν βεβαιότητες...

Στην επανάληψη, οι παίκτες του Τόμας Φρανκ μπήκαν σαν «δαιμονισμένοι» και κατάφεραν να διαλύσουν το αγωνιστικό σύστημα της Βίλα και να κάνουν την ανατροπή στο σκορ, προηγούμενη έως το 70ο λεπτό με 3-2 (!) με τα γκολ των Ζάνκα (59'), Μπεμπό (61') και Γουϊσά (68'). Στη συνέχεια, ο πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων, Ολι Γουότκινς, βρήκε ξανά λύση και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 80'.

Στο μεταξύ, στο Λονδίνο η Νιούκαστλ κατάφερε στο 82ο λεπτό με το γκολ του Μπρούνο Γκιμαράες να λυγίσει τη σθεναρή αντίσταση της Φούλαμ και να πάρει την πολύτιμη νίκη με 1-0, ενώ η Εβερτον νίκησε στο ντέρμπι της «ουράς» την Μπέρνλι με 1-0 και έκανε αποφασιστικό βήμα για την παραμονή της στην κατηγορία, όπως και η Λούτον, που νίκησε και μάλιστα με ανατροπή (2-1) την Μπόρνμουθ.

Η Ρόμα πήρε το ντέρμπι με τη Λάτσιο

Στην Ιταλία, η Ρόμα πήρε το μεγάλο ντέρμπι της Ρώμης επικρατώντας της Λάτσιο με 1-0, στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής στη Serie A, με το γκολ του Μαντσίνι στο 42ο λεπτό. Με το «τρίποντο» αυτό συνεχίζει την προσπάθεια για μια θέση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της προσεχούς αγωνιστικής περιόδου.

Οι Τζιαλορόσι, οι οποίοι είναι πέμπτοι στην κατάταξη και αήττητοι στους τελευταίους επτά αγώνες πρωταθλήματος (5-2-0), με τον Ντανιέλε ντε Ρόσι στον πάγκο τους, διατηρήθηκαν σε... τροχιά Champions League, δεδομένου ότι είναι σχεδόν σίγουρο πως η Ιταλία θα «βγάλει» και πέμπτη ομάδα στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Νωρίτερα η Μίλαν μπήκε ορμητικά στο «Σαν Σίρο» θέλοντας να μην αφήσει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στη Λέτσε και το κατάφερε γρήγορα προηγούμενη στο πρώτο 20λεπτο με τα γκολ των Πούλισικ (3') και Ζιρού (20').

Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες στο 45ο λεπτό λόγω αποβολής του Κρστοβιτς και στο Β' μέρος οι «ροσονέρι» έκαναν μια δυνατή απογευματινή προπόνηση.

Serie AΜπράιτονειδήσεις τώραΑρσεναλΡόμα - RomaPremier LeagueΛάτσιο