Αθλητισμός|07.04.2024 16:20

Η Μαρία Σάκκαρη έχασε την ευκαιρία για τελικό αλλά έκλεισε θετικά την παρουσία της στις ΗΠΑ

Newsroom

Η εξαιρετικά φορμαρισμένη Ντανιέλε Κόλινς σταμάτησε την πορεία της Μαρίας Σάκκαρη στο τουρνουά του Τσάρλεστον. Η 30χρονη Αμερικανίδα (νούμερο 22 στον κόσμο), η οποία έχει δηλώσει ότι σε λίγους μήνες θα αποσυρθεί απ' το τένις, επικράτησε 2-0 σετ της Ελληνίδας πρωταθλήτριας (νούμερο 7) στον ημιτελικό στερώντας της την ευκαιρία να προκριθεί σε δεύτερο τελικό σε διάστημα λίγων εβδομάδων. 

Η Κόλινς κυριάρχησε και στα δύο σετ με 6-3, 6-3 και θα διεκδικήσει τον δεύτερο σερί τίτλο της καθώς προέρχεται απ' την κατάκτηση στο Miami Open, ενώ μετράει 12 σερί νίκες!

Πάντως η Σάκκαρη ολοκληρώνει με θετικό πρόσημο την παρουσία της επί αμερικανικού εδάφους, όπου -με νέο προπονητή στο πλευρό της, τον Ντέιβιντ Γουίτ- έφτασε στον τελικό του Indian Wells στα προημιτελικά του Μαϊάμι και στον ημιτελικό του Τσάρλεστον. Μάλιστα στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα κερδίσει και μία θέση στο παγκόσμιο ranking καθώς θα ανέβει στο νούμερο 6.

Ενταση μεταξύ των δύο παικτριών

Κατά τη διάρκεια του αγώνα πάντως υπήρξε ένταση μεταξύ των δύο παικτριών. Μετά από ένα ανεπιτυχές σερβίς της Σάκκαρη που αντέδρασε χτυπώντας το μπαλάκι στην επιστροφή, η Κόλινς διαμαρτυρήθηκε ότι έπαιξε επικίνδυνα. Η Σάκκαρη αντέδρασε λέγοντας ότι «δεν χτύπησα κανέναν, δεν βρήκα καν την μπάλα. Πήγε στο έδαφος». Η Κόλινς έχασε την ψυχραιμία της λέγοντας δύο φορές «βούλωσε το στόμα σου» με τη Σάκκαρη να ανταπαντά: «Ποιο είναι το πρόβλημά σου; Δεν χτύπησα κανέναν;»... Η διαιτητής της αναμέτρησης προσπάθησε να ηρεμήσει την κατάσταση και το παιχνίδι ξανάρχισε...

Μετά το τέλος του αγώνα πάντως η Κόλινς μίλησε με θετικά λόγια για τη Σάκκαρη χαρακτηρίζοντάς την «πολεμίστρια» και συμπληρώνοντας ότι «η Μαρία έχει μια πολύ πετυχημένη καριέρα. Είναι μια απ' τις πιο σταθερές παίκτριες. Δεν είναι ποτέ εύκολο να τη νικήσεις».

ΤένιςΜαρία Σάκκαρηειδήσεις τώρα