Αθλητισμός|07.04.2024 19:30

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ 2-2: Τρομερό ντέρμπι στο Ολντ Τράφορντ με νικήτρια την... Άρσεναλ!

Newsroom

Το ντέρμπι της Premier League μεταξύ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Λίβερπουλ τα είχε όλα εκτός από νικητή (2-2). Ή μάλλον είχε για νικητή την Άρσεναλ, η οποία εκμεταλλευόμενη την απώλεια βαθμών των Κόκκινων, βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας καθώς ισοβαθμεί μεν με τη Λίβερπουλ, υπερτερεί δε στη διαφορά τερμάτων.

Ήταν ένα συναρπαστικό ντέρμπι που είχε τέσσερα γκολ, πολλές ευκαιρίες, τρομερό ρυθμό, ανατροπές και μεγάλο σασπένς μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Η Λίβερπουλ ήταν καλύτερη, η Γιουνάιτεντ όμως είχε ψυχή και έβαλε δύσκολα στην ομάδα του Κλοπ, που έχει 71 βαθμούς μαζί με την Άρσεναλ, ενώ νιώθει την... καυτή ανάσα τη Μάντσεστερ Σίτι που έχει 70. Φωτιά στην κορυφή κι ενώ απομένουν επτά αγωνιστικές για το φινάλε.

Η Λίβερπουλ που ήταν καταιγιστική στο πρώτο ημίχρονο, άνοιξε το σκορ στο 23' με τον Λουίς Ντίας. Μολονότι όμως κυριάρχησε και είχε πολλές ευκαιρίες για να σκοράρει κι άλλα γκολ τελείωσε το ημίχρονο μόλις στο 0-1 και με τις τελικές προσπάθειες να είναι 0-17!

Η διαφορά του ενός γκολ έδωσε ελπίδες στη Γιουνάιτεντ που στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε στο γήπεδο έχοντας εξαιρετική εικόνα. Πάντως βρήκε το γκολ της ισοφάρισης με ανέλπιστο τρόπο. Στο 50', έπειτα από λάθος του νεαρού Κουάνσα, ο Μπρούνο Φερνάντες είδε εκτός τέρματος τον Κέλεχερ και εκτέλεσε με σουτ από πολύ μακρινή απόσταση. Ήταν η πρώτη τελική των γηπεδούχων στο ματς!

Την ώρα που η Λίβερπουλ έμοιαζε σοκαρισμένη, η Γιουνάιτεντ... πετούσε και στο 67' σκόραρε για δεύτερη φορά. Ο Μέινου με φανταστικό φαλτσαριστό σουτ υπέγραψε το 2-1 κάνοντας την ολική ανατροπή.

Η Λίβερπουλ συνήλθε, πίεσε ασφυκτικά τη Γιουνάιτεντ και στο 84' ισοφάρισε (2-2) με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σαλάχ. Όσο κι αν κυνήγησε όμως ένα τρίτο γκολ, η Γιουνάιτεντ αμύνθηκε αποτελεσματικά και το ντέρμπι έληξε ισόπαλο.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ονανά, Γουάν-Μπισάκα, Μαγκουάιρ, Καμπουαλά, Νταλότ, Καζεμίρο, Μέινου (85' Μάουντ), Γκαρνάτσο, Φερνάντες, Ράσφορντ (66' Άντονι), Χέιλουντ

Λίβερπουλ: Κέλεχερ, Μπράντλεϊ (66' Γκόμεζ), Κουάνσα, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Σόμποσλαϊ (66' Τζόουνς), Μακάλιστερ, Έντο (69' Έλιοτ), Σαλάχ, Νούνιες (69' Χάκπο), Ντίας

Μάντσεστερ ΓιουνάιτεντPremier Leagueειδήσεις τώραΛίβερπουλ