Αθλητισμός|07.04.2024 21:45

Άρης - Παναθηναϊκός 0-2: Σπουδαία νίκη του Τριφυλλιού στη Θεσσαλονίκη

Newsroom

Ο Παναθηναϊκός έφυγε θριαμβευτής απ' το Κλ. Βικελίδης καθώς επικράτησε 2-0 του Άρη! Οι Πράσινοι με ένα υπέροχο γκολ του Σπόραρ κι ένα αυτογκόλ του Μπράμπετς πέτυχαν μια πολύτιμη νίκη σε μια δύσκολη έδρα και έδειξαν ότι έχουν επιστρέψει για τα καλά στη διεκδίκηση του τίτλου.

Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ, μετά την καλή εμφάνιση και τη νίκη επί της ΑΕΚ την περασμένη αγωνιστική, πραγματοποίησε ακόμα μία μεστή εμφάνιση και έδειξε ότι έχει επιστρέψει για τα καλά στο κυνήγι του τίτλου. Οι Πράσινοι είχαν πάθος, έπαιξαν με προσήλωση στον στόχο, ήταν αποτελεσματικοί και είχαν σταθερότατο τον Ντραγκόφσκι αλλά και κομβικό τον Γεντβάι, ο οποίος στο 90' απέτρεψε ένα βέβαιο γκολ των γηπεδούχων που άγγιξαν την ισοφάριση. Ο δρόμος για τη νίκη πάντως άνοιξε χάρη σε ένα θαυμάσιο τελείωμα του Σπόραρ...

Η βαθμολογία

  1. ΠΑΟΚ 66 (1 ματς λιγότερο)
  2. ΑΕΚ 65 (1 ματς λιγότερο)
  3. Παναθηναϊκός 65
  4. Ολυμπιακός 63
  5. Άρης 48
  6. Λαμία 34

Η εξέλιξη του ματς

Το πρώτο ημίχρονο είχε γρήγορο ρυθμό, δυνατές μονομαχίες, αρκετές φάσεις, όχι όμως και γκολ. Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 11’, στο 16’ και στο 35’ με τον Μορόν αλλά σε δύο περιπτώσεις ο Ντραγκόφσκι ήταν καθοριστικός. Απ’ την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν στο γκολ στο 12’ και το 18’ με τον Ιωαννίδη και στο 16’ με τον Μπακασέτα.

Το ημίχρονο έληξε 0-0 αλλά και με αρκετή ένταση καθώς ο εκνευρισμένος Ιωαννίδης που είχε παράπονα για τη διαιτησία, στη συνέχεια είχε διάλογο με τον προπονητή του Άρη Άκη Μάντζιο. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ζήτησε τον λόγο απ’ τον έμπειρο κόουτς για το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του αγώνα, κι ενώ είχε γίνει ένα φάουλ πάνω στον διεθνή φορ, ο Μάντζιος του έκανε νόημα να σηκωθεί. Ακολούθησε λογομαχία του Ιωαννίδη με ανθρώπους του Άρη

Το β’ ημίχρονο άρχισε με τον Τερίμ να αλλάζει τον Παλάσιος με τον Σπόραρ και ο Σλοβένος δικαίωσε τον προπονητή του. Στο 60’ δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα από σέντρα του Βαγιαννίδη, αλλά στο 62’ έκανε το τέλειο πλασέ απ’ το ύψος της μεγάλης περιοχής γράφοντας το 0-1.

Ο Άρης προσπάθησε να απαντήσει αλλά το σουτ του Γκαρθία στο 72' κατέληξε άουτ. Η μεγαλύτερη ευκαιρία των Κιτρίνων στο ματς πάντως προέκυψε στο 90' με κεφαλιά του Ανσαριφάρντ. Όμως ο Γεντβάι με σωτήρια επέμβαση πάνω στη γραμμέ απέτρεψε βέβαιο γκολ!

Και στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός τελείωσε το παιχνίδι. Στο 92' ο Μλαντένοβιτς κινήθηκε από τα αριστερά κάνοντας τη σέντρα προς τον Τζούριτσιτς που σούταρε στην κίνηση. Ο Κουέστα απέκρουσε ενστικτωδώς με το πόδι και ο Μπράμπετς ερχόμενος με φόρα, έσπρωξε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 0-2.

Άρης: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φεράρι, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Ζιλ (59’ Βερστράτε), Νταρίντα (73’ Τζούρασεκ), Γκαρθία (73’ Φετφατζίδης), Σουλεΐμάνοφ, Σαβέριο (73’ Ανσαριφάρντ), Μορόν.

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ (77’ Μλαντένοβιτς), Γεντβάι, Ακαϊντίν, Αράο, Τσέριν, Μπακασέτας, Μπερνάρ (77’ Τζούριτσιτς), Παλάσιος (46’ Σπόραρ), Ιωαννίδης (91’ Βέρμπιτς).

Αρηςειδήσεις τώραΠαναθηναϊκόςSuperLeague