Αθλητισμός|21.10.2018 00:43

Εθνική ομάδα: Κερδίζει έδαφος ο Αναστασίου

Γιάννης Σκόκας

Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω για τον Μίχαελ Σκίμπε. Μολονότι από την ΕΠΟ προσπαθούν με κάθε τρόπο να επικοινωνήσουν ότι ουδεμία απόφαση έχει ληφθεί για το μέλλον του Γερμανού κόουτς και πως η τελική κρίση θα γίνει έπειτα από ζυμώσεις στο εσωτερικό της Ομοσπονδίας και στα αρμόδια όργανα, θεωρείται απίθανο ο 53χρονος κόουτς να παραμείνει στον πάγκο της Εθνικής ποδοσφαίρου μετά την ολοκλήρωση του Nations League τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Αλλωστε, στο παρασκήνιο έχουν αρχίσει οι διεργασίες για τον διάδοχο του Σκίμπε. Οπως έγραψε από χθες το «ΕΘΝΟΣΠΟΡ» οι προτάσεις από μάνατζερ για υποψήφιους προπονητές που καταφθάνουν στα γραφεία της ΕΠΟ είναι δεκάδες. Επί του παρόντος καταγράφονται όλες και τίθενται υπό επεξεργασία από τους αρμόδιους προκειμένου να γίνει το τελικό ξεσκαρτάρισμα. Ωστόσο φαίνεται πως ήδη εντός της Ομοσπονδίας υπάρχει μια ισχυρή τάση για να προκριθεί λύση Ελληνα προπονητή, διότι θεωρείται προτιμότερο εν όψει της έναρξης των προκριματικών για το Euro 2020 τον ερχόμενο Μάρτιο να βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας ένας γνώστης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Νέος και άφθαρτος Υπό αυτό το πρίσμα, λόγω του ότι η ελληνική αγορά έχει περιορισμένες επιλογές, ο Γιάννης Αναστασίου, ο οποίος μπήκε στην κούρσα της διαδοχής, φαίνεται να κερδίζει πόντους. Το προφίλ του πλησιάζει τα «θέλω» των ανθρώπων της Ομοσπονδίας δεδομένου ότι, αν και άπειρος σε επίπεδο εθνικών ομάδων, είναι νέος, σχετικά άφθαρτος, με θετικό πρόσημο στην καριέρα του και κοινής αποδοχής από τους φιλάθλους και τις ομάδες. Στο κάδρο βεβαίως βρίσκεται και ο πολύπειρος Αγγελος Αναστασιάδης, ο οποίος έχει ένα πέρασμα και από την Εθνική Κύπρου.

Σημειωτέον ότι εντός των επόμενων ημερών θα υπάρξει συνάντηση του προέδρου της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένου με τον ομοσπονδιακό τεχνικό προκειμένου να γίνει ο απολογισμός της πορείας του Σκίμπε, αλλά και να αναλυθούν τα γεγονότα από την οπτική του προπονητή της ομάδας. Πάντως, όπως τόνισε στον ραδιοφωνικό σταθμό Μετρόπολις ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου και εκ των συνεργατών του κ. Γραμμένου, Παναγιώτης Διακοφώτης: «Τις επόμενες μέρες ο πρόεδρος θα καλέσει τον κ. Σκίμπε. Θα συζητήσουν και με την υπόλοιπη επιτροπή και θα παρθούν οι αποφάσεις για το τι πρέπει να γίνει ώστε να έχουμε καλές εξελίξεις στην Εθνική ομάδα. Δεν μπορούμε να πάρουμε άμεσες αποφάσεις. Θα πρέπει πρώτα να γίνουν συζητήσεις με τους αρμόδιους».

ΣκίμπεΕλλάδαΕΠΟΕθνική