Αθλητισμός|08.04.2024 22:40

Γλίτωσε το ναυάγιο στη Ρόδο ο Παναθηναϊκός χάρη στον Γκριγκόνις, ο οποίος υπέγραψε νέο συμβόλαιο - «Πυρά» Αταμάν σε Βιλντόζα

Newsroom

Ο Παναθηναϊκός λίγο έλειψε να... πνιγεί στη Ρόδο απέναντι στον αποδεκατισμένο Κολοσσό που έπαιξε καταπληκτικά, όμως ο Γκριγκόνις έριξε σωσίβιο με 6/6 τρίποντα και 23 πόντους οδηγώντας στη νίκη (74-79) του Πράσινους που παρέμειναν σε απόσταση ασφαλείας από τον Ολυμπιακό πριν από το ντέρμπι.

Το Τριφύλλι έκανε ένα από τα χειρότερα εφετινά του παιχνίδια. Τα βρήκε σκούρα απέναντι στον Κολοσσό, που δεν είχε στη διάθεσή του το μεγάλο του αστέρι, Άντριου Γκάουντλοκ, αλλά και τον Τάιλερ Πόλεϊ, με τον Παναθηναϊκό να χρειάζεται τα μεγάλα σουτ από τον Γκριγκόνις, που είχε 6/6 τρίποντα, για να καταφέρει και με τύχη να φύγει με το διπλό από το σμαραγδένιο νησί

Οι «πράσινοι» έδωσαν πολλά δικαιώματα, είχαν τον Λούκα Βιλντόζα σε τραγική μέρα, μετρώντας μόλις 3 πόντους σε 22:42 λεπτά, 1/6 τρίποντα και 0/1 δίποντο, κάτι που ανάγκασε τον Εργκίν Αταμάν, που ήταν έξαλλος με τους παίκτες του, να κρατήσει περισσότερο στο παρκέ τους Κέντρικ Ναν (31:35), Μάριους Γκριγκόνις (28:47) και Ματίας Λεσόρ (24:04).

Ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε στα ριμπάουντ, που σε μεγάλο μέρος στο τέλος έκριναν και το ματς, έχοντας 39 έναντι 26 του Κολοσσού, είχε όμως 16 ασίστ για 16 λάθη.

Πλέον η ομάδα του Αταμάν έχει μπροστά της το παιχνίδι με την Άλμπα στο ΟΑΚΑ για την τελευταία αγωνιστική της Euroleague (11/4, 21:15), όπου με νίκη θα εξασφαλίσει την 2η θέση της κανονικής περιόδου και στη συνέχεια το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (15/4, 20:15).

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Μάριους Γκριγκόνις, που σταμάτησε στους 23 πόντους, έχοντας 6/6 τρίποντα και 5 ριμπάουντ, με τον Ματίας Λεσόρ να είναι κι αυτός κομβικός με 15 πόντους, χωρίς να χάσει σουτ (4/4 διπ., 7/7 βολές), μαζεύοντας και 5 ριμπάουντ. Στους 12 ο Κέντρικ Ναν, που ήταν όμως άστοχος με 6/14 σουτ εντός πεδιάς.

Από την πλευρά του Κολοσσού, πρώτος σκόρερ ήταν ο Λόντον Περάντες, που είχε 16 πόντους και μοίρασε 7 τελικές πάσες, με τον Λούκα Μπραΐκοβιτς να προσθέτει άλλους 14. Στους 13 ο Σίμι Σίτου.

ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ: Ουτόμι 3 (1), Κολοβέρος 6, Μπραΐκοβιτς 14, Παπαγιάννης 2, Περάντες 16 (2), Πετρόπουλος 8 (2) Χατζηνικόλας, Καμαριανός 6 (2), Σίτου 13, Παπαδάκης 6 (2).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Βιλντόζα 3 (1), Ναν 12, Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις 23 (6), Μήτογλου 6 (1), Μπαλτσερόφσκι 5, Καλαϊτζάκης, Σλούκας 4, Παπαπέτρου 5 (1), Λεσόρ 15, Ερνανγκόμεθ 6 (1), Μαντζούκας.

Επιβεβαίωσε την ανανέωση ο Γκριγκόνις

Λίγο μετά το τέλος του ματς επιβεβαιώθηκε δια στόματος του Μάριους Γκριγκόνις ότι υπέγραψε νέο τριετές συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό. Μιλώντας στην ΕΡΤ είπε: «Στην πραγματικότητα, είχα ήδη υπογράψει νωρίτερα, άρα το είχα γιορτάσει. Ήταν πολύ σημαντικό για εμένα να βρω την ομάδα που θα με πιστέψει για πάνω από ένα χρόνο. Είμαι χαρούμενος που θα μείνω μαζί με την οικογένειά μου στην Ελλάδα. Ανυπομονώ για την εξέλιξη της ομάδας και το πώς γίνεται ακόμα πιο επαγγελματική, δημιουργεί καλύτερες συνθήκες σε όλα. Πιστεύω πως η ομάδα έχει πολύ χώρο για εξέλιξη, γιατί τα έχει όλα. Έχει μία από τις καλύτερες οπαδικές βάσεις, μία από τις καλύτερες πόλεις, καλό καιρό, τα πάντα. Μπορεί να είναι ακόμα καλύτερη από αυτό που είναι τώρα».

Έξαλλος ο Αταμάν με την εμφάνιση της ομάδας του

Πάντως o Εργκίν Αταμάν ήταν έξαλλος μετά τη δύσκολη νίκη του Παναθηναϊκού στην έδρα του Κολοσσού Ρόδου ασκώντας κριτική σε παίκτες του.

Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα της ΕΡΤ: «Απαράδεκτη εμφάνιση, απαίσιο παιχνίδι. Όταν θεωρείς πως είσαι μεγάλη ομάδα και βγαίνεις χωρίς θέληση στο παρκέ για να κερδίσεις, αυτά θα παθαίνεις. Κερδίσαμε από τύχη απόψε.

Πρέπει να κάνω και παράπονα για ορισμένους παίκτες. Ο Βιλντόζα είχε 1/7 εντός πεδιάς. Κανείς σε αυτή την ομάδα δεν μπορεί να κάνει διακοπές. Όλοι πρέπει να παίζουν καλά, σε κάθε παιχνίδι. Παίκτες όπως ο Βιλντόζα δεν μπορούν να επιτίθενται με 1/7 εντός πεδιάς. Δεν γίνεται έτσι να ζητούν παραπάνω χρόνο στην Euroleague. Θα πείτε πως κάνω επίθεση στον παίκτη μου, αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Επίσης, η απόδοση του Μήτογλου έχει πέσει.

Όλοι νομίζουν πως όλα έχουν τελειώσει στην Euroleague. Την Πέμπτη έχουμε ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι. Αν παίξουμε έτσι με την Άλμπα, θα χάσουμε ολόκληρη τη χρονιά στο τελευταίο ματς της regular season».

Κολοσσός Ρόδουειδήσεις τώραBasket LeagueΠαναθηναϊκός